Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Dottevik och Skoghall vann Lilla VM

Under helgen avgjordes Lilla VM i klasserna F13 och P13. Som alltid under Lilla VM kom det att bjudas på mycket dramatik, målglada matcher och en underhållande innebandy. I år arrangerades slutspelet i nya Munkfors Arena.

I F13-klassen tog sig Hertzöga BK, Dotteviks IF, Karlstad IBF och Hultsberg/Björkås IBF vidare till slutspelet från lördagens gruppspel. I semifinalerna stod sedan Dottevik och Karlstad som segrare. Bronsmatchen blev således mellan Hultsberg/Björkås och Hertzöga och i det derbyt drog Hultsberg/Björkås det längsta strået och fick bronsmedaljerna med sig hem.

Finalen växlade fram och tillbaka mellan lagen, Dottevik gick snabbt upp till en 2-0 ledning, men nästan lika snabbt så såg Karlstad till att kvittera matchen. Slutligen blev det västvärmlänningarna som vann och det genom Hilda Andersson som med sitt tredje mål i finalen gjorde 3-2 och det stod sig matchen ut. Därmed Lilla VM-guld till Dotteviks IF och silvermedaljer till Karlstad IBF.

P13-klassen innehöll följande fyra lag i semifinalerna, Hultsberg/Björkås IBF, Skoghalls IBK Utveckling, Hagfors IBS och Karlskoga IBF. Båda semifinalerna blev riktigt jämna, Hultsberg/Björkås vann med uddamålet över Karlskoga medan Skoghall vann över Hagfors efter straffläggning. Bronsmatchen blev jämn även den, där Hagfors till slut som segrare med 3-2.

I finalen var spelet jämnt hela matchen, men Skoghall var effektivare än Hultsberg/Björkås sett över hela matchen och vann till slut med 4-1. Därmed ännu ett Lilla VM-guld till "öa" och en silvermedalj med hem till Karlstad för Hultsberg/Björkås.

Stort grattis till alla spelare och ledare!

Riktigt roligt att konstatera att totalt sju olika föreningar fanns med i slutspelet i Munkfors och att både östra, norra, västra och centrala delarna av distriktet var representerade.

Vi skicka ett stort tack till alla arrangörsföreningar som varit medarrangörer under helgen, Fagerås BK, BKI Sunnanå, HAIK, Skoghalls IBK, Hagfors IF Uddeholm och framförallt Munkfors IBK som också arrangerade slutspelet.

Nästa Lilla VM spelas i slutet av mars, då är det F14 och P14 som gäller.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2019-11-11, kl 17:12