Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

DM-fest i dagarna två

Under helgen vankas det DM-fest i dagarna två. Imorgon lördag är det Colorama Arena som är spelplatsen när fyra DM-finaler spelas och på söndag beger vi oss till Hammarö Arena för tidernas första veteran-DM.

Lördag

De fyra DM-finaler som spelas på under lördagen är i klasserna F15, P15, dam och herr. Speltiden är matcherna är 3x20 minuter, i de båda ungdomsfinalerna gäller rullande (förutom de tre sista minuterna i period 3) medan det är effektiv tid i seniorfinalerna.

Först ut är P15 där Filipstad IBK ställs emot Karlstad IBF Ungdom 1, det blir en repris på Lilla VM-finalen ifjol (samma ålderskull). Då vann Karlstad IBF Ungdom, så nu är frågan om Filipstad IBK får revansch.

Andra finalen är i F15 där två kombinerade lag möts i form av Fagerås BK/BKI Sunnanå och Skattkärrs IK/Hertzöga BK. Det blir nästan en repris på förra säsongens Lilla VM för samma ålderskull, det är dock en skillnad, då kombinerade Skattkärrs med Hultsberg/Björkås IBF istället Hertzöga. Ifjol vann Fagerås/Sunnanå finalmötet.

Match tre för dagen är herrfinalen mellan Hagfors IBS och Karlstad IBF. Båda lagen togs sig final efter att vunnit varsin derbymatch mot Edebäck IBF respektive Karlstad IBF Ungdom. Detta är andra gången som klubbarna möts i en DM-final på herrsidan, första gången var säsongen 2011/12 och då vann Karlstad med 7-1. Även den matchen spelades i Colorama Arena.

Sist ut är damernas final och där är det Karlstad IBF och GS 86 AIF som möts. Och här kan vi fortsätta på temat repris från förra året, för detta är en repris från förra säsongens damfinal. Då vann Karlstad 11-3 och kunde titulera sig distriktsmästare. 

Schemat

10:00 P15
12:00 F15
14:00 Herr
16:45 Dam

Entrén vid finalspelet är 50 kr och då gäller biljetten för hela dagen.

Medarrangör vid finalspelet i DM är Hallalliansen i Karlstad (HAIK).

Söndag

I Hammarö Arena skrivs lite historia på söndag när VIBF för första gången arrangerar veteran-DM. Upplägget är att både gruppspel och final spelas under samma dag. I damklassen deltar fyra lag i form av Karlstad IBF, Åmotfors IF, Värmlandsbro SK (via SK Sifhälla) och BKI Sunnanå. Tyvärr fick herrklassen ställs in då flera lag tvingades lämna återbud p.g.a. spelarbrist (skador, sjukdomar).

Upplägget i damklassen är att de fyra lagen spelar gruppspel där alla möter alla och sedan spelas en final mellan ettan och tvåan i tabellen.

Matcherna spelas klockan 10:45, 12:00 och 13:15 i gruppspelet och sedan spelas finalen 14:30. Speltiden är 2x15 minuter.

Medarrangör vid vetern-DM är Skoghalls IBK.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2020-01-31, kl 15:07