Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

DM-arrangemang flyttas fram

Nästa helg var det planerat att kvalspelet i P15-DM skulle ha spelats på lördagen och sedan skulle fyra DM-finaler har avgjorts dagen efter i Hagfors. Men Tävlingskommittén har beslutat om att båda arrangemangen skjuts upp.

Bakgrunden till beslutet är att Tävlingskommittén anser att det finns en stor risk att några av de anmälda lagen till P15-DM eller några av de kvalificerade lagen för DM-finalerna inte skulle kunna komma till spel p.g.a. covid-19 och därmed tvingats lämna walk over (w.o.) till sina matcher.

- Ser man först till de sex lag som är kvalificerade för DM-finalerna så vill vi inte att utgången av en DM-final ska avgöras vid ett skrivbord, utan det ska avgöras ute på planen. När det gäller P15-DM så gick de miste om en Lilla VM-turnering ifjol och då vill göra det vi kan så att alla anmälda lag ska kunna spela årets mästerskap. Vi tror att om vi lägger båda arrangemangen senare under våren kommer smittspridningen vara lägre och risken för att ett lag inte ska komma till spel minskar, säger Peter "Space" Andersson, DM-ansvarig på kansliet och fortsätter:
- Jag vill poängtera att arrangemangen hade fått genomföras kommande helg sett utifrån de restriktioner som finns, så detta beslut är baserat på sportsliga grunder och inte något som påverkats av restriktionerna.

Det är ännu inte bestämt när kvalspelet i P15-DM ska spelas eller när de fyra DM-finalerna ska avgöras, men någon gång i april är den preliminära planen för Tävlingskommittén.

- Vi har varit i kontakt med de tre arrangörerna, Hagfors IBS som har finalarrangemanget och Grums IBK och Hultsberg IBF i P15 och alla ställer sig bakom beslutet och vi har tillsammans börjat kolla på nya datum för arrangemangen. Vi kommer anpassa planeringen för att undvika krockar med det vanliga seriespelet och det kvalspel som de fyra seniorlagen kan komma att delta i, fortsätter Andersson.

De fyra DM-finalerna som finalarrangemanget innehållet är damsenior, herrsenior, F15 och förstås då P15. Nedanstående lag är kvalificerade för de tre förstnämnda finalerna:

Dam
GS 86 AIF - Hagfors IF Uddeholm

Herr
Skoghalls IBK - Hagfors IBS

F15
Dotteviks IF - GS 86 AIF

short_text    Publicerat av Peter Andersson 2022-01-26, kl 16:42