Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Distriktskaptener utsedda för tre årskullar

Efter en säsong som mest innehållit inställda läger och flyttade mästerskap tar nu Värmlands Innebandyförbund ett rejält avstamp med distriktslagsverksamheten inför den kommande säsongen och har utsett inte mindre än 19 nya distriktskaptener för årskullarna 2005, 2006 och 2007.

VIBF:s distriktslagsverksamhet pågår under tre säsonger för varje årskull och till hösten är det dags för spelare födda 2007 ha sina första läger. Kullen födda 2006 hann smygstarta sin verksamhet i höstas medan spelarna födda 2005 inte kunnat ha någon samling sedan förra våren p.g.a. coronapandemin.

Men nu ser VIBF med tillförsikt framemot den nya säsongen och att kunna göra en omstart av distriktslagsverksamheten och därmed sätta än mer fokus på spelarutveckling igen. Varje årskull ska ha sex utsedda distriktskaptener, tre för tjejerna och tre för killarna, och idag kan VIBF presentera att alla staber för kullarna 2005, 2006 och 2007 nu är utsedda, och ser ut enligt följande:

F05:

Emma Brunzell, Anders "Fimpen" Hägglund och Kalle Mossberg

P05:

Elin Andersson, Janne Bergström, Jörgen Henrysson och Jimmy Sander

F06:

Amanda Engh, Per Johansson och Magnus Olsson

P06:

David Endl, Simon Larsson och Cornelia Proper

F07:

Johan Dahl, Anna Johansson och Linnéa Juhlin (bilden)

P07:

Tilda Flodell, Robin Granlund och Marcus Pontussson

- Vi supernöjda med den rekrytering som vi gjort, vi har fått till en bra mix mellan yngre och rutinerade ledare, nya och tidigare kaptener, personer med erfarenhet och kompetens inom olika områden och det är även en bra geografisk spridning bland ledarna, säger Peter "Space" Andersson, distriktslagsansvarig hos VIBF.

- Jättekul också att det finns så många unga och duktiga tjejer som både hade kompetensen och viljan att vara med i vår verksamhet, det känns verkligen som vi har en ny generation unga tjejer på gång som kommer bli riktigt duktiga och framgångsrika tränare i framtiden. Sedan är det också roligt att konstatera, och det gäller även hos killarna, att vi har många unga ledare med i staberna överlag. I varje stab finns minst en ledare som är född på 90-talet, fortsätter Andersson.

För de olika staberna väntar lite olika upplägg den kommande säsongen. För 2006 och 2007 är det fokus på olika läger och spelarutveckling, medan 2005-kullen har sitt distriktslags-SM i januari. Innan dess ska även 2004-kullen spela sitt uppskjutna SM i månadsskiftet oktober/november.

- Det blir en hektisk höst för främst 05-ledarna, men vi är övertygade att de kommer genomföra detta på ett bra sätt och se till att de själva och spelarna kommer komma väl förberedda till SM i januari, avslutar Andersson.

Här kan ni även läsa om vilka ledare som har hand om 04-kullen också.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2021-06-14, kl 13:21