Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Dags för anmälan till DM säsongen 2020-2021

Under den kommande säsongen så genomförs som tidigare år både senior- och junior-DM samt F/P15. Gällande junior-DM så fortsätter det från de senaste årens framgångsrika upplägg med att DM spelas under en helg i september. För senior och F/P15 är det utslagsmatcher som gäller.

Sedan mitten av 80-talet har senior-DM varit en given del av den värmländska tävlingskalendern. Tävlingen har genomförts på flera olika sätt genom åren och under de fyra senaste säsongerna har den spelats som en utslagsturnering med enskilda matcher under hösten och vintern. Det kulminerar sedan i två finaler första lördagen i februari. 

Från och med förra säsongen införde tävlingskommittén och styrelsen för VIBF prispengar till de två lag som vinner dam- respektive herrklassen. Även i år får de båda vinnarna får 10 000 kr var.

- Frågan kring prispengar har varit aktuell under flera år och vi valde att införa det för att höja statusen på senior-DM. Det är något som flera andra distrikt runtom i Sverige har gjort och det till lyckat resultat vad gäller båda anmälda lag och själva statusen på matcherna och tävlingen. Vi anser att det föll väl ut under första säsongen och tror att statusen på tävlingarna kommer fortsätta öka kommande säsong, säger Peter "Space" Andersson, ansvarig för DM-tävlingarna på VIBF.

En nyhet gällande senior-DM är att föreningar som har samarbetsavtal via SIBF har möjlighet att anmäla ett kombinerat lag till DM. Denna ändring tillkom efter en motion från Skoghalls IBK till tävlingskonferensen i februari. Motionen röstades igenom enhälligt av de deltagande föreningarna.

Senior-DM inleds med de första utslagsmatcherna i slutet av september och sedan fortsätter matcherna fram till finalerna i Uddeholm Arena den 6 februari 2021. Sista dagen för att anmäla är 23 augusti. Det är också sista dagen att att anmäla lag till F/P15-DM.

Anmälningsinformation hittar du här.

Innan senior-DM inleds så kommer junior-DM ha genomförts. Under flera säsonger sjönk antalet anmälda lag till junior-DM och statusen på matcherna var låg. Inför säsongen 2018-2019 ändrades, efter dialog med föreningarna, upplägget för junior-DM till att spelas under en och samma helg på för säsongen. Resultat blev med fler anmälda lag. Både spelare och ledare var mycket nöjda med att få möta de andra juniorlagen i distriktet, slåss om ett mästerskap och även få en bra förberedelse inför seriespelet i framförallt Juniorallsvenskan.

- Det har blivit en stor skillnad från tidigare år, från att ha varit bortprioriterat och nästan bortglömt för många, så har vi fått till en fullmatad innebandyhelg av hög kvalité och mycket publik på läktarna både ifjol och 2018/19. Vi hoppas och tror på samma framgång även i år när vi återvänder till Karlstad Innebandyarena, kommenterar Andersson.

Årets upplaga av junior-DM spelas helgen 5-6 september i Karlstad Innebandyarena. Sista dagen att anmäla sig är 3 augusti.

Anmälningsinformation hittar du här.

OBS!
På grund av Covid-19 är det väldigt osäker just nu om vi kan genomföra junior-DM som en cup. Tävlingskommittén tittar på alternativa förslag hur vi ska genomföra junior-DM under säsongen om cupen inte kan genomföras som planerat. Beslut kommer senast 3 augusti.

All anmälningsinformation är även utskickat till föreningarna.

short_text    Publicerat av Peter Andersson 2020-06-25, kl 11:57