Information gällande Coronaviruset

Läs mer här.

Bra och stöttande idrottsföräldrar - hur då?

Genom goda föräldrabeteenden skapar vi bra förutsättningar för trygga och motiverande idrottsmiljöer. Men hur gör man i praktiken om man vill vara en bra och stöttande idrottsförälder?

Genom den unika satsningen ”Föräldrakoll” har din förening nu chansen att lära er mer om hur ni skapar ett bättre och mer positivt föräldraklimat som får fler barn och ungdomar att utvecklas och trivas.

”Föräldrakoll” innefattar tre träffar under 2019. Under det inledande tillfället får vi besök av den välkände idrottspsykologen Johan Fallby, som delar med sig av den senaste forskningen kring hållbara idrottsmiljöer för barn och ungdomar.

Under träff två stiftar vi bekantskap med det unikt framtagna utbildningsmaterialet ”Föräldrakoll”, som ni sedan använder på hemmaplan för att föra era nya kunskaper vidare till era idrottsföräldrar och ledare.

Under den avslutande träffen kommer vi sedan på besök till föreningen och hjälper er igång med arbetet på allvar.

Program hösten 2019

Träff 1 - Inspirationsdag med Johan Fallby
31 augusti (heldag)

Träff 2 - Så använder föreningen materialet på hemmaplan
Datum bokas gemensamt (kväll)

Träff 3 - Besök i respektive förening
Datum bokas med varje deltagande förening (kväll)

Till hösten har vi plats för fyra deltagande föreningar (minst tre deltagare från varje förening) och tillämpar först till kvarn-princip. Vänta inte med att höra av dig, utan boka din plats redan idag genom att maila sofia.carlsson@varmland.rf.se.

Under samtliga tre träffar får ni stöd och processledning från oss på Värmlands Innebandyförbund och Värmlandsidrotten. Varmt välkomna!

short_text    Skrivet av Camilla Olsson 4 juni 2019