Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Beslut om förlängt seriespel på distriktsnivå

Som vi alla märkt och sett så har covid-19 och smittspridningen av viruset påverkat innebandyn i Värmland mycket under de tre senaste veckorna med många uppskjutna matcher och inställda poolspel. Hos föreningarna pågår ett enormt arbete med att göra det yttersta för att minska smittspridningen, hitta nya datum till uppskjutna matcher och på andra sätt försöka se till att verksamheten kan fortsätta på allra bästa sätt.

Utifrån läget har Värmlands Innebandyförbund fattat en rad beslut för att försöka anpassa verksamheten så att vi kan hjälpa er med planeringen av tävlingsverksamheten under våren.

VIBF HAR FATTAT FÖLJANDE BESLUT:

  • Att seriespelet i våra herrseniorserier förlängs från helgen 11-13 mars respektive 18-20 mars till helgen 1-3 april.
  • Att seriespelet i damer division 3 förlängs från helgen 4-6 mars till helgen 11-13 mars.
  • Att VIBF kommer att bedriva påverkansarbete mot SIBF, för att möjliggöra en förlängning även av seriespelet i damer division 1 och 2, se mer detaljerad info nedan.
  • Att i alla röda serier får matcher spelas fram till och med 10 april (detta inkluderar även HJ20 poolspel och P16 region poolspel).
  • Att i alla blåa serier får matcher spelas fram till och med 31 mars.
  • Att i alla gröna poolspel får matcher spelas fram till och med 31 mars.

OBS! Mer detaljerad information kommer skickas till samtliga kontaktpersoner i respektive serie kring vad som gäller i just deras serie. I de ovan nämnda seniorserierna kommer det bland annat att ske flyttar av omgångar från februari till mars/april.

BAKGRUND TILL BESLUTEN

Bakgrunden till besluten är att underlätta för alla föreningar, ledare och spelare att kunna genomföra de matcher som finns i spelschemat. Vi tror att när herrserierna får två respektive tre nya helger att spela matcher på så ökar chansen att man kan hitta nya datum till de matcher som med stor sannolikhet kommer behöva skjutas under våren och det då utan att alltid behöva lägga in matcherna på träningstider. Samma sak gäller damer division 3 där vi skapar en till möjlig spelhelg. Förlängningen av ungdomsserierna görs med samma syfte, att skapa fler möjligheter att kunna genomföra så många matcher som möjligt av de inplanerade.

Som ni ser i listan ovanför så nämns inte damer division 1 och 2. Orsaken till att de serierna inte förlängs, och att inte damer division 3 förlängs längre än fram än till 11-13 mars, är att dessa serier hänger samman med kvalspel uppåt i systemet, där SIBF äger besluten om vilka datum som ska gälla. De tre lag som slutar på plats 1-3 i damer division 1 ska kvala till Allsvenskan och i det kvalet möter de lag från andra division 1 och från Allsvenskan, vilket innebär att alla de serierna måste avslutas samtidigt. Division 2 behöver avslutas samtidigt som division 1 då lag från division 2 ska kvala mot lag från division 1.

Eftersom Allsvenskan alltså är SIBF:s serie så behöver de fatta beslut om en förlängning av speltiden för att vi ska kunna göra detsamma för underliggande serier. Här jobbar vi just nu hårt, tillsammans med flera andra distrikt, för att påverka SIBF så att vi får möjlighet att förlänga seriespelet även i damer division 1 och 2. Men så länge som SIBF inte gett grönt ljus så gäller alltså 11-13 mars som sista speldatum i de serierna samt då även för damer division 3.

Gällande HJ17 Region så administreras den serien av Västmanlands Innebandyförbund. Vi har för närvarande en dialog med dem kring både spelschemat och det planerade slutspelet för den serien. Än så länge är inga beslut tagna. När så sker så kommer givetvis information att delges de inblandade lagen.

SKA REDAN FLYTTADE MATCHER FLYTTAS IGEN?

Nej, de flyttade matcherna som de inblandade lagen redan kommit överens om nytt datum för ska inte flyttas på nytt. De helger som nu frigörs ska användas för de ännu inte uppskjutna matcherna, eftersom det är mycket troligt att ytterligare matcher kommer att behöva skjutas upp under våren.

PÅVERKAS DIREKTIVEN FÖR UPPSKJUTNA MATCHER?

De reviderade direktiv gällande uppskjutna matcher som skickades ut förra veckan påverkas inte av dessa beslut. De direktiven gäller fortsatt kring hur man ska gå till väga om man vill skjuta upp en match.

Direktiven för uppskjutna matcher

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2022-01-25, kl 12:23