Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Beslut 8 feb: matcher för barn och ungdom

VIBF:s coronagrupp har idag fattat flera beslut om vad som ska gälla rörande matcher för barn och ungdomar. Besluten bygger på de beslut som fattades av regeringen och de värmländska kommunerna inför den gångna helgen.

De värmländska kommunerna beslutade inför helgen att under perioden 8 februari - 28 februari så tillåts endast matcher i deras sporthallar mellan lag som kommer från samma kommun. Dessutom har RF och FHM förtydligat att endast spelare födda 2005 och senare får spela matcher tills vidare.

De värmländska kommunerna meddelade också att ambitionen är, om smittläget då tillåter det, att tillåta matcher mellan lag från olika kommuner från och med 1 mars.

Tills vidare har Svenska Innebandyförbundet beslutat att ingen publik tillåts på ungdomsmatcher. Endast spelare, ledare, domare och funktionärer tillåts i hallen. Skjutsande bortaföräldrar, max sju stycken, räknas som funktionärer.

Mot denna bakgrund har VIBF:s coronagrupp fattat följande beslut:

Februari

I enlighet med de allmänna råden från FHM så kommer matcher att tillåtas i Värmland. Dock får endast lag/föreningar från samma kommun möta varandra, i enlighet med det beslut som fattats av de värmländska kommunerna.

I det befintliga spelschemat så ställs därmed en stor majoritet av matcherna in, eftersom de skulle spelats mellan lag från två olika kommuner. 

Ett fåtal av de planerade matcherna innehåller dock lag från samma kommun. Dessa lag kommer kontaktas av VIBF idag med frågan om de vill spela matcherna eller ej.

Lag som vill boka in nya matcher, mot lag från samma kommun eller inom sin egen förening, gör detta genom att kontakta aktuellt lag och sedan boka sin halltid genom att kontakta sin kommun/hallägare. 

Om hemmalaget vill ha aktuell match upplagd i Svensks Innebandys app för att kunna streama gäller följande: 

Kontakta Värmlands IBF via mejl (johan.carlsson@innebandy.se) om vilka lag som ska spela samt datum och tid. VIBF lägger sedan upp matchen i iBIS, vilket gör att det finns möjlighet att streama matchen via Svensk Innebandys App.

Gällande domartillsättning så tar VIBF, om VIBF har vetskap om att aktuell match ska spelas, hand om den om minst ett av de inblandade lagen spelar i Röd Serie 1, 2 eller 3. Utöver det kan VIBF hjälpa till med domartillsättning om det behövs, den informationen behöver i sådana fall inkomma till VIBF minst tre dagar innan aktuell match.

Mars

De värmländska kommunerna kommer, om smittläget tillåter, att tillåta spel mellan lag från olika kommuner i mars.

Det gör att från och med 1 mars så gäller det spelschema som finns att ta del av på hemsidan och i iBIS. Om ett lag inte vill spela en inplanerad match så har man rätt tacka nej att spela, det enda som krävs då är att man kontaktar motståndarna och VIBF i god tid innan match.

Om lag vill spela ytterligare matcher så får dessa planeras in antingen vecka 9 (när alla serier har uppehåll) eller efter sista omgången i respektive serie.

Sista dagen att spela matcher är:

Röd nivå - 11 april

Blå och grön nivå - 31 mars

Gällande domartillsättning så tar VIBF hand om den om minst ett av de inblandade lagen spelar i Röd Serie 1, 2 eller 3.

 

Vill vi även poängtera att alla matcher ska genomföras på ett så smittsäkert sätt som möjligt och i enlighet med SIBF:s riktlinjer:

https://www.innebandy.se/media/16687/protokoll-t%C3%A4vlingsverksamheten-p%C3%A5-sdf-niv%C3%A5-under-covid19-version-210125.pdf

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2021-02-08, kl 14:36