Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Beskedet: fortsatt gräns på 50 personer vid evenemang

Regeringen meddelade under torsdagen att beslutet gällande antalet åskådare inom idrotten kommer att fortsatt vara 50 personer – och inte höjas till 500 som tidigare var aviserat.
Ett nytt beslut i frågan gällande en utökning kommer ”så snart det är möjligt”, meddelade socialminister Lena Hallengren (S).

I slutet av september presenterade regeringen att de skulle föreslå ett nytt beslut om att en utökning av sittande publik på idrottsevenemang skulle utökas till 500 personer från 15 oktober.
Men under torsdagen kom beskedet att gränsen på högst 50 personer står kvar till vidare, på grund av den ökade smittspridningen i flera delar av Sverige.

– Dagens besked är självklart är en stor besvikelse för innebandyn och många andra som berörs. Den tidigare förhoppningen om att få lättnader publikmässigt till den 15 oktober gav oss energi och framtidstro. Det är klart att det här innebär nya tuffa utmaningar för innebandyn. Många föreningar är redan i en situation där varje vecka som går nu i den nya säsongen skapar större och större ekonomiska utmaningar. Det nya beskedet innebär att regeringen behöver öka insatsen i det stödpaket som just nu är aktuellt, säger Svensk Innebandys generalsekreterare Mikael Ahlerup och fortsätter:

– Men människors välmående, liv och hälsa går alltid först. Vi har sagt sedan pandemin bröt ut tidigt i våras att Svensk Innebandy kommer ta ett stort ansvar för att bidra till att smittspridningen minimeras och att vi tar oss igenom den här pandemin på ett säkert sätt.

– Därför har vi stor förståelse och respekterar naturligtvis de besked regeringen och Folkhälsomyndigheten har lämnat i dag. Vi kommer att fortsätta arbetet med att minimera smittspridningen tillsammans med det fina arbete som görs i hela innebandysverige. Det i sin tur kommer, om vi alla tar samma ansvar, att leda till att det så snart det är möjligt få välkomna publik till våra arenor.

Regeringen kunde inte ge besked om ett nytt datum för ett eventuellt nytt beslut om en utökning.
Men trots det ser Ahlerup positivt på framtiden.

– Regeringen framhöll att idrotten faktiskt har gjort ett starkt arbete i syfte att minska smittspridningen. De inser att vi är redo att ta ansvar, och meddelade samtidigt att de snabbt kan fatta nya beslut om smittrenden vänder neråt, säger han.

Svensk Innebandy har tagit fram omfattande riktlinjer på förbunds- och distriktsnivå hur föreningar ska agera för att genomföra så säkra evenemang som möjligt. Arbetet följs upp dagligen och analyseras för att skapa så bra förutsättningar som möjligt.

short_text    Publicerat av Camilla Olsson 2020-10-08, kl 15:11