Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Årsmötets alla pristagare

I samband med VIBF:s årsmöte 20 juni uppmärksammades en rad prestationer från det gångna året. 

Läs om samtliga utmärkelser och pristagare nedan. 

Årets förening - Dotteviks IF
För fin bedrift och sportslig framgång, där både herrar och damer avancerat uppåt i seriesystemet samtidigt. För herrarnas del ett historiskt steg upp i division 1 och för första gången någonsin spel i en förbundsserie. För damerna väntar nu spel i division 1 region och den långsiktiga satsningen på flick- och damsidan och på det återstartade damlaget har därmed redan burit sportslig framgång.

Årets eldsjäl (till minne av Jocke Olsson) - Veronika Törnqvist, Degerfors IBK
Med brinnande engagemang har hon, år efter år, arbetat i motvind för att skapa bättre förutsättningar för föreningen gällande tillgången till anläggningar. Trots många hinder längs vägen har hon kämpat vidare och tagit nya diskussioner och fighter i syfte att bevaka föreningens intressen. Tack vare hennes insatser har flera akuta situationer, som äventyrat hela verksamhetens existens, kunnat avhjälpas. En sann eldsjäl, som inte backat hur hårt vindarna än har blåst runtomkring.

Årets damjunior, Stina Johansson, RIG Umeå IBF
Från lilla Fagerås till bäst i Sverige, det sammanfattar Stina Johanssons resa i en kort mening. Under den gångna säsongen ledde hon sitt klubblag, RIG Umeå IBF, till både serieseger i Allsvenskan och framförallt till guld i junior-SM i början av maj. Hon har även varit uttagen till U19-landslaget och gjort sex landskamper. Till hösten väntar nya utmaningar i SSL för en av Värmlands mest lovande spelare.

Årets herrjunior - Emil Fredriksson, Skoghalls IBK
Emil Fredrikssons 2021/22 kan inte annat än sammanfattas med ett ord – succé. I moderklubben Skoghalls IBK tog han en ordinarie plats i A-laget och bidrog stort till att laget kunde vinna kvalet till Allsvenskan. På det personliga planet tog han plats i U19-landslaget och gjorde tre landskamper. Kommande säsong väntar spel och nya utmaningar i Allsvenskan för den målfarlige och ettrige forwarden.

Årets ungdomsledare - Staffan Eriksson, Karlstad IBF U
Med målet att skapa Sveriges gladaste lag har han lotsat sina spelare genom åren och serienivåerna. Att låta alla vara med, vara delaktiga och få lika mycket ansvar har varit viktiga grundstenar, liksom att alltid se och möta varje individ och bygga verksamheten med en stor portion glädje. Att truppen är och alltid har varit bred vittnar om att ledarskapet gett önskat resultat.

Årets domarpar - Christoffer Frykestam, Erik Bergström
Domarparet har under flera års tid haft en hög målsättning om att bli förbundsdomare. Tack vare målmedvetet jobb inför och under årets säsong har man blivit uttagna att döma både på SDF-SM och på Innebandyfesten. När säsongen var slut kom också den stora belöningen när SIBF meddelade att de blir förbundsdomare. Med sitt målmedvetna arbete är domarparet bra förebilder för distriktets unga domare.

Årets unga domarpar - Elin Säily-Jonsson, Elicia Vehkajärvi
Under sin tredje säsong som distriktsdomare har domarparet tagit stora kliv i sin utveckling. De har etablerat sig på seniornivå och dessutom blivit uttagna att döma DM-finaler. Med sitt lugna och tydliga domarskap leder de sina matcher på ett föredömligt sätt. Framöver väntar nya utmaningar och med de färdigheter och verktyg som de besitter kommer de att klara av dem på ett strålande sätt.

Under årsmötet valdes Helena Bruzelius om som styrelseordförande på 1 år och Jan-Erik Vaara och Michael Walkert valdes om som ledamöter för en tid av två år.

Johan Andersson, som tidigare varit adjungerad i styrelsen, valdes nu in på en ordinarie ledamotsplats.

Årsmötet avtackade avgående styrelseledamoten Mikael Eskilsson och valberedningens avgående ordförande Richard Bjöörn.

short_text    Publicerat av Camilla Olsson 2022-06-21, kl 10:51