Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Arrangörer utsedda för Lilla VM och DM

Under den kommande säsongen så arrangerar Värmlands IBF fyra större arrangemang i form av två slutspel i Lilla VM, finalspel av senior- och F/P15-DM och junior-DM:s cuphelg. Många föreningar har sökt arrangemangen och Tävlingskommittén har nu utsett vilka som fått arrangemangen.

Junior-DM är först ut och arrangeras helgen 7-8 september och kommer spelas i de båda hallarna i Hammarö Arena med Skoghalls IBK som medarrangör. Det nya upplägget för junior-DM, där hela DM genomförs som en cup under två dagar, infördes till förra säsongen och blev mycket lyckad.

Helgen 9-10 november så genomförs Lilla VM för F/P13 (födda 2006). På lördagen spelas kval på flera platser runt om i Värmland (se länk nedan). Sedan på söndag är det slutspel och det kommer arrangeras i nya Munkfors Arena med Munkfors IBK som medarrangör. Munkfors Arena byggdes klart under våren och kommer officiellt invigas till hösten när seriespelet drar igång.

Arrangörer av kvalspel Lilla VM F/P13

1 februari är det dags för finalerna i senior- och F/P15-DM (födda 2004) och det kommer gå av stapeln i Karlstad Innebandyarena med HAIK som medarrangör. Det kommer spelas fyra finaler under dagen. Vägen fram till de fyra finaler går via utslagsmatcher för de anmälda lagen under hösten/vintern.

Det sista arrangemanget, och det som avslutar hela säsongen på ungdomssidan, är Lilla VM för F/P14 (födda 2005) helgen 28-29 mars. Upplägget är precis lika som i 13-klassen. Söndagens slutspel kommer spelas i nya Kil Multisportarena med BKI Sunnanå som medarrangör. Arenan håller på att byggas i detta nu och beräknas vara klar i början av oktober.

Arrangörer av kvalspel Lilla VM F/P14

- Vi försöker alltid att sprida våra olika finalarrangemang runt om i distriktet. Vi har inte haft några finalarrangemang i varken Kil eller Munkfors tidigare, så det känns riktigt roligt att placera två slutspel i Lilla VM där. Både för att det som sagt är orter som vi inte haft finalarrangemang på förut, men också för att uppmärksamma deras nya arenor, säger Peter "Space" Andersson, arrangemangsanvarig på Värmlands IBF.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2019-06-27, kl 17:10