Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Arrangörer utsedda för DM och Lilla VM

Under den kommande säsongen så kommer VIBF genomföra flera tävlingsarrangemang ute i distriktet och det i form av DM och Lilla VM. Tävlingskommittén har tagit beslut vart de olika arrangemangen hamnar. Bland annat kommer DM-finalerna spelas i Hammarö Arena, junior-DM kommer för första gången genomföras i Kil medan de båda Lilla VM-slutspelen kommer spelas i Karlstad Innebandyarena och nya Filipstad Sporthall.

För att få de olika arrangemangen så får föreningar ansöka om dessa till Tävlingskommittén och det var en diger lista som Tävlingskommittén fick gå igenom när man skulle ta beslut.
- Det är roligt att konstatera att vi får till en bra spridning på våra arrangemangen. Vi har i år flera orter som vi kommer besöka som inte haft några arrangemang via oss på några år och det är förstås roligt. Sedan är alltid extra spännande att få tilldela ett Lilla VM-slutspel till en förening som får en ny hall, i år till Filipstad IBK och nya Filipstad Sporthall, säger Johan Carlsson, tävlingsansvarig på VIBF.

Först ut på säsongen är junior-DM som spelas första helgen i september, medan övriga DM-finaler avgörs i februari. Där står BKI Sunnanå och Skoghalls IBK som arrangörer.
- Sunnanå arrangerade slutspelet i 14-Lilla VM i våras på ett mycket bra sätt och det känns roligt att kunna tilldela dom junior-DM. Det blir första gången vi lägger junior-DM utan Karlstad och Hammarö, men Sunnanå och Kil känns rätt sett till hallar och tidigare arrangemang. Skoghalls IBK arrangerade DM-finalerna säsongen 2018/19 och får förtroendet på nytt. Det är en förening som visat att de är duktiga arrangörer och här vill vi fortsätta vår satsning på bra webbsändningar av DM-finalerna och det är något som Skoghall är duktiga på, kommenterar Johan Carlsson.

Utsedda arrangörer

DM-finaler (senior och F/P15): Skoghalls IBK (spelas 4 februari)

DM-kval (dam): Skoghalls IBK Utveckling, Fagerås BK och Karlskoga IBF (spelas 17 eller 18 september)
DM-kval (herr): SK Örnen*, Edebäck IBF och Hultsberg IBF (spelas 17 eller 18 september)
* = preliminärt, inväntar bekräftelse från föreningen kring hallbokning

Junior-DM (DJ18 och HJ18): BKI Sunnanå (spelas 3-4 september)

Lilla VM-slutspel F/P13: Hallalliansen i Karlstad (spelas 20 november)
Lilla VM-kval F13: Munkfors IBK, Skattkärrs IK och Skoghalls IBK Utveckling (spelas 19 november)
Lilla VM-kval P13: Hallalliansen i Karlstad, Hagfors IBS, Skoghalls IBK och Säffle SK (spelas 19 november)

Lilla VM-slutspel F/P14: Filipstad IBK (spelas 26 mars)
Lilla VM-kval F14: GS 86 AIF, Hertzöga BK och Munkfors IBK
Lilla VM-kval P14: Kristinehamns IBF, Grums IBK, Dotteviks IF och BKI Sunnanå

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2022-07-01, kl 14:14