Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Antalet seniorlag ökar i värmländsk innebandy

18 nyanmälda seniorlag och återigen totalt över 400 anmälda lag till seriespel. Det blev resultatet när Värmlands Innebandyförbund summerade årets serieanmälan som stängdes 18 maj.

För femte året i rad har över 400 lag anmälts till serie- och poolspel hos Värmlands IBF. På seniornivå kan förbundet konstatera en klar ökning av antalet herrlag, från 59 till 64 stycken. Bland de nya lagen finns också flera nya föreningar i form av Tösse IF, Lysvik IBF, Kristinehamns IBF Bredd, Arvika IBF Ungdom och Dotteviks IF Ungdom. Totalt sett finns det hela elva nyanmälda herrlag.
- Det är riktigt häftigt att kunna konstatera att elva nya lag tillkommer till våra herrserier. På herrsidan har det varit ganska mycket status quo de senaste åren, så årets ökning är mycket välkommen. Vi har inför den kommande säsongen beslutat att nyanmälda A-lag inte behöver betala serieavgiften den första säsongen, vilket har fått några av lagen att ta steget och anmäla sig till seriespel, säger Anders Nilsson, ordförande i Värmlands IBF:s tävlingskommitté.

Preliminär serieindelning för herrserierna

Även på damsidan ökar antalet anmälda lag, från 29 till 31. Det är fjärde året i rad som antalet lag ökar och årets siffra, 31, är den högsta sedan 2008/09. Sammantaget är det sju nyanmälda lag. Bland dem märks comebackande IFK Heden, Dotteviks IF, Deje IBF och BK Vålberg samt Karlskoga FBC som gör debut.
- Det är otroligt roligt att vi ännu en gång kan presentera siffror som visar att antalet damseniorlag i Värmland ökar. Extra roligt är det också att vi återigen kommer ha damlag på orter som Arvika (Dottevik), Karlskoga, Deje och Vålberg. I fallen med Arvika och Karlskoga så är det första gången sedan 2015/16 respektive 2010/11 som det finns damseniorlag på de orterna. Vi vet att det är viktigt för både rekryteringen av nya ungdomsspelare och för att kunna behålla spelare att det finns seniorlag i lokalområdet, säger Johan Carlsson, tävlingskonsulent på Värmlands IBF.

Preliminär serieindelning för damserierna

På ungdomsnivå så är antalet anmälda lag två fler än ifjol. Går man ner i detaljerna i siffrorna så kan man bland annat konstatera en ökning med sju lag på blå nivå (10-12 år), detta efter att det inför säsongen 2019/20 var en minskning av antalet lag på just den nivån.
- Att för femte året i rad kunna konstatera att över 300 ungdomslag är anmälda till våra serier och poolspel är mycket glädjande, speciellt också att vi nu ökar antalet på vår blå nivå igen. Precis som tidigare säsonger ger anmälningssiffrorna en fingervisning om det goda arbete som sker ute i föreningarna. Sedan är det också lite extra roligt att kunna välkomna in en ny ungdomsförening, i form av Herrhagens IBF från Karlstad som i år kommer delta i våra poolspel, säger Camilla Olsson, kanslichef på Värmlands IBF.

Preliminär serieindelning för ungdomsserierna

Vid synpunkter på serieindelning gällande seniorserierna ska dessa skickas till johan.carlsson@innebandy.se senast onsdag 3 maj. 

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2020-05-25, kl 20:21