Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Anmälan till senior- och junior-DM är öppen

Igår skickades inbjudan rörande senior- och junior-DM ut till alla föreningar. Båda klasserna innehåller lite nyheter, senior-DM har ett helt nytt upplägg och i junior-DM är åldern höjd för tjejerna.

Senior-DM

Till kommande säsong lanseras ett nytt upplägg av senior-DM där det först genomförs ett kvalspel över en helg för alla distriktsserielag i september. Sedan går ett visst antal lag vidare till slutspelet där lag från förbundsserierna tillkommer. Slutspelet sedan löpande under hösten för att sedan avslutas med DM-finalen första helgen i februari.

Det nya upplägg innebär att alla lag i distriktsserierna får en bra möjlighet till komma bra förberedda inför seriestart och får vara med och slåss om att bli distriktsmästare. Dessutom det lag som vinner DM blir kvalificerade för spel i Svenska Cupen till säsongen 2022/23.

Kvalspelet kommer genomföras helgen 19-20 september runt om i Värmland, ett enskilt lag kan räkna med spel en av dagarna.

Mer information finns att läsa här.

Anmälan sker via iBIS och sista dagen för anmälan är 20 juni.

Junior-DM

Upplägget för junior-DM är oförändrat från tidigare säsonger, det genomförs som en försäsongsturnering i början av september. Under två dagar spelas både gruppspel och slutspel/final. Nytt för i år är att tjejernas ålder i junior-DM höjs till 18 år (född 2003), vilket därmed går helt i linje med den förändring som genomförs i Juniorallsvenskan. För killarnas del är det oförändrat, vilket innebär 18 år (född 2003).

Årets junior-DM kommer genomföras helgen 4-5 september i Hammarö Arena.

Mer information finns att läsa här.

Anmälan sker via iBIS och sista dagen för anmälan är 20 juni.

short_text    Publicerat av Johan Carlsson 2021-05-26, kl 15:58