Ändringar i serieindelningar

Förra veckan presenterade Tävlingskommittén de fastställda serieindelningar. Men p.g.a. bland annat efteranmälda lag och vakanstillsättning så har Tävlingskommittén fått ändra serieindelningen i några serier.

Herrar division 4-5

SK Sifhälla tackade nej till den vakanta platsen i herrar division 4. Frågan gick då till nästa lag på vakanslistan, Lusasken IBK. Lusasken tackade ja till platsen och placerades därmed i herrar division 4. 

Samtidigt meddelade IFK Heden att man anmäler ett herrlag till seriespel. Laget placeras i herrar division 5 östra. Eftersom Lusasken försvunnit upp till division 4 så bestod division 5 östra av fem lag, medan division 5 västra bestod av sju lag. Tävlingskommittén beslutade då att flytta över BKI Sunnanå U från den västra serien till den östra, så att det blir sex lag per serie.

Tävlingskommittén har även beslutat om att herrar division 5 kommer genomföras med syskonmöte. Det innebär att lagen möter lagen inom sin egen serie två gånger och sedan möter lagen i den andra division 5-serien en gång. Det ger totalt 16 matcher per lag. Detta påverkar inte uppflyttningen till division 4, vinnaren av respektive serie har en direktplats till division 4 och de båda andraplacerade lagen får kvala till samma serie.

Gällande IFK Heden så är det första gången sedan 2000/01 som de har med ett herrlag i seriesammanhang.

Serieindelning herr

Pojkar Blå Serie 1

Storfors IBF har efteranmält ett lag till Blå Serie 1 och det laget har placerats i Blå Serie 1 östra. Det göra att serien utökas från sju till åtta lag. Det påverkar inte antalet matcher som lagen i serien får spela, det blir fortfarande 16 matcher per lag.

Serieindelning pojkar blå

Flickor Blå Serie 2

Inför fastställandet av serieindelningen så inkom det önskemål från Hertzöga BK och Skoghalls IBK Utveckling att få byta från västra-serien till den östra. Tävlingskommittén tog då beslut att tillgodose det önskemålet och det medförde ändringar som påverkade andra lag.

Efter att den fastställda serieindelningen meddelats så har det inkommit flera synpunkter på den ändrade serieindelningen i Flickor Blå Serie 2. Framförallt gällande att det i den västra-serien blir långa resor för många lag.

Tävlingskommittén har efter det beslutat om att ändra serieindelningen för Flickor Blå Serie 2. Ändringen innebär att tre lag flyttas mellan serierna. Tävlingskommittén anser att den nya serieindelningen är bättre då balansen mellan kortare och längre resor är mer jämt fördelat mellan de 13 lag i den nya indelningen.

Serieindelning flickor blå

short_text    Skrivet av Johan Carlsson 20 juni 2019