DM- och Lilla VM-arrangörer för 2024/25

Publicerad
Ecgarena

Förra veckan hade Tävlingskommittén sitt sista möte för säsongen och vid det mötet utsågs arrangörerna för alla DM- och Lilla VM-tävlingar för den kommande säsongen. Bland annat utsågs Nilsby IK till arrangör av DM-finalerna.

Under varje säsong så är det många arrangemang som ska genomföras i Värmland och det är arrangemang som inte blir av utan hjälp av duktiga medarrangörer, med andra ord föreningar.

- Säsongen 2024/25 blir inget undantag och som man kan på listan nedan så är det en ganska bra spridning geografiskt på arrangörerna som TK utsett, vilket förstås är glädjande då det är förbundets ambition att kunna sprida arrangemangen runt om i distriktet. Men vi skickar också med till föreningarna att vi gärna ser att fler föreningar är mer aktiva och söker fler arrangemang, säger Johan Carlsson, tävlingsansvarig på VIBF.

Det största arrangemanget är DM-finalerna som kommer genomföras den 1 februari och det blir Nilsby IK som arrangera det på hemmaplan i ECG Arena i Kil.
- Jättekul att Nilsby ansökte om att får arrangemanget, det är en förening som via sina många säsonger i division 1 och Allsvenskan är vana arrangörer. Dessutom kul att vi för första gången får lägga DM-finalerna i Kil. BKI Sunnanå har tidigare arrangerat junior-DM och Lilla VM-slutspel i ECG Arena med gott resultat så nu är det kul att vi kan återvända dit, kommenterar Carlsson.

Lilla VM får ett litet nytt upplägg till kommande säsong, vilket förbundet lyfte på Tävlingskonferensen i februari och fick bra respons på från föreningarna.
- Tidigare har 13-åringarnas Lilla VM avgjorts under en helg i november och 14-åringarnas dito under en helg i mars. Nu gör vi som att så 13-åringarna kvalar i november och 14-åringarna i februari. Sedan avslutas säsongen med att båda klasserna har sitt slutspel under sista helgen i mars, 13-åringarna på lördag och 14-åringarna dagen efter. Detta tror vi kommer innebära att slutspelsarrangörerna kan få till bättre arrangemang och dessutom får de sexton lag som går till slutspelen något att längta efter och se framemot under säsongen, kommenterar Carlsson.

Det blir Hagfors IBS (13-åringar) och Filipstad IBK (14-åringar) som ska arrangera de båda slutspelen i Lilla VM. 

Säsongen inleds med junior-DM som spelas 30 augusti - 1 september och det kommer genomföras i Hammarö Arena med Skoghalls IBK som arrangör.

Utsedda arrangörer

DM-finaler (1 februari): Nilsby IK

Senior-DM kval (14 eller 15 september): Edebäck IBF (herr), Karlskoga IBF (herr), Skoghalls IBK Utveckling (herr), Hagfors IF Uddeholm (dam) och Åmåls IBK (dam)

Junior-DM (30 augusti - 1 september): Skoghalls IBK

Veteran-DM (7-8 december): Filipstad IBK

Lilla VM-slutspel 13 (29 mars): Hagfors IBS

Lilla VM-slutspel 14 (30 mars): Filipstad IBK

Lilla VM-gruppspel 13 (16 november): Munkfors IBK (flick), Fagerås BK (flick), Hultsberg IBF (pojk), Filipstad IBK (pojk) och Hagfors IBS (pojk)

Lilla VM-gruppspel 14 (8 februari): GS 86 AIF (flick), Hagfors IF Uddeholm (flick), Hultsberg IBF (pojk), Grums IBK (pojk) och Nordmarkens IBF (pojk)

Publicerad av Johan Carlsson

Dela

Relaterade nyheter

Nationella samarbetspartners
Pantamera
EY
OBOS