Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Wijks nya milstolpe - bäst genom tiderna

Sveriges lagkapten Anna Wijk fortsätter att imponera i landslaget. Förutom att hon nu är VM:s näst bästa poänggörare genom tiderna har hon också gjort 100 assister i landslaget.

Anna Wijk hade poängfest mot Lettland i VM-kvartsfinalen igår. Hon stod för fyra mål och tre assister – vilket räckte upp till en häftig milstolpe.

Wijk är nu den första svenska landslagsspelaren genom tiderna att göra över 100 assister i blågult. Hon står till och med på 102 stycken efter matchen.

- Det är häftigt. Jag är en passningsspelare och ska göra assister. Jag har många målskyttar runt mig så det är en tacksam uppgift, säger hon.

Wijk och Sverige har vilodag i dag, och i morgon kväll klockan 20.00 väntar semifinal mot Tjeckien. En match som blir totalt annorlunda gårdagens.

- Det kommer att bli tufft, de spelar en fysisk innebandy. De är ett starkt kontringlag med bra defensiv. Jag hoppas på en tuff match.

Förutom Wijks 102 assister är hon nu också VM:s näst bästa poänggörare genom tiderna. Hon har i nuläget gjort 64 poäng. Bara Emelie Lindström är bättre med 73 poäng.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55