Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Welcome Cup - en dag i innebandyns och glädjens tecken

Under lördagen avgjordes den femte upplagan av Welcome Cup.

– Det blev en dag i innebandyns och glädjens tecken. Det är fantastiskt kul att se allt engagemang och allt intresse som finns att vara med här under den här dagen, säger Pontus Berger som är en av initiativtagarna till cupen.

I helgen spelades den femte upplagan av Welcome Cup i Skene i Västergötland, en cup som vänder sig till lag som satsar på mångfald och inkludering. I år var fem lag med, Bergsjön SK, FBC Lerum, Frölunda IBK ”grönt”, Frölunda IBK ”svart” och nykomlingarna Östra SK.

Det blev en dag i innebandyns och glädjens tecken, fantastiskt kul att se allt engagemang och allt intresse som finns att vara med här under den här dagen. Sedan är det bara att gratulera Frölunda IBK ”svart” som gick segrande från turneringen i år igen, säger Berger och fortsätter:

Det har varit en jättekul cup där alla kämpade och det blev en förhållandevis jämn tabell, där alla lag tog poäng, vilket var väldigt roligt. Sedan är det inte bara resultatet som är det viktiga utan det är allas prestationer som är det värdefulla och möjligheten att inspirera och skapa nya kontakter.

Även för nykomlingarna Östra SK gick det bra, de slutade tvåa i tabellen. Till nästa år hoppas Pontus Berger att ännu fler lag ska vilja vara med.

Tänk att kunna köra det här i två dagar, en klassisk 16-lags turnering hade vart det ultimata, säger han.

Resultat placeringar i Welcome Cup
1. Frölunda IBK ”Svart”
2.
Östra SK
3. Frölunda IBK ”Grönt”
4. FBC Lerum
5. Bergsjön SK

Se reportaget från cupen här:

 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56