Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Welcome Cup avgjordes i Kungälv - "Alla spelare nöjda"

Det blev en succé igen när Welcome Cup avgjordes för fjärde gången.
- Stämningen var god och alla spelarna kämpade efter sin bästa förmåga säger Pontus Berger, initiativtagare av Idrott för integration och Bergsjön SK Innebandy.

För fjärde gången i ordningen arrangerades Welcome Cup. Sju lag anmälde sig till årets turnering som avgjordes i Mimershallen i Kungälv den 6 april. Syftet med turneringen är att skapa en mötesplats för deltagarna i de olika lagen i kombination med fysisk aktivitet.

- Stämningen var god och alla spelarna kämpade efter sin bästa förmåga. Idén med turneringen är att umgås tillsammans med spelarna och ledarna och framförallt ha kul på matcherna, säger Pontus Berger, initiativtagare av Idrott för integration och Bergsjön SK Innebandy.

Det är föreningarna Bergsjön SK, FBC Lerum och Frölunda IBK som har samarbetat med arrangemanget. IBK Kungälv var också medarrangör för turneringen.
- Vi hade hjälp av Kungälvs F08-lag och några personer från NyResurs som hjälpte till i sekretariatet och i kafeterian.

Sportsligt gick både Frölunda IBK:s grönt lag och Frölunda IBK:s svart lag gick till final. Det gröna laget vann turneringen med 4-2.

I matchen om tredjeplatsen vann Wårgårda IBK mot Bergsjön SK med 2-1 efter straffar.
- Det var en ny upplevelse för de bägge lagen att spela sudden och straffar, vilket var lärorikt.

Det blev en succé igen med Welcome Cup och arrangörerna var nöjda med evenemanget.
- Det var kul att arrangera turneringen i Mimershallen och få ett miljöombyte. IBK Kungälv tyckte också att arrangemanget hade fungerat bra och det var väldigt positivt med engagemanget från deras F08-lag.

- Alla spelarna och ledarna var nöjda och glada med turneringen. Trots utmaningarna i samhället hoppas jag att den femte upplagan av Welcome Cup kan arrangeras om ett år och då förhoppningsvis med åtta lag i turneringen.

Resultat placeringar i Welcome Cup
1. Frölunda IBK "Grön"
2. Frölunda IBK "Svart"
3. Wårgårda IBK
4. Bergsjön SK
5. FBC Lerum
6. IBK Kungälv
7. Kristianstad

short_text    Publicerat av Carl-Christian Frunck 2020-10-06, kl 11:55