Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

VM 2014 sätter nytt världsrekord

Två dagar kvar till invigningen av VM i innebandy. Då har försäljningen redan slagit nytt rekord. 
– Vi har i nuläget sålt närmare 110000 biljetter, säger projektledaren Magnus Nilsson.

Fredagen den 5 december blir det en pampig invigning av årets största idrottsmästerskap i Sverige. På Götaplatsen (från 17.00) kommer såväl VM i innebandy som Julstaden Göteborg – i samband med bland annat framträdanden och tal – att förklaras öppnad. Det sedan 16 lokala ungdomslag i ett mäktigt ljuståg marscherat från Gustav Adolfs Torg och längs Avenyn, för att vardera representera varsin nation.

Redan nu kan man konstatera att turneringen är en publiksuccé. 2008 avgjordes VM i Tjeckien och efteråt kunde arrangörerna totalt räkna in 104 018 åskådare. Det är inte längre en toppnotering. Sex år senare har Sverige och Göteborg överträffat den siffran.

– Vårt fokus har varit på arrangemangets huvudsakliga målgrupper. Dels ungdomar mellan 20 och 25 år, dessutom att hela familjer ska ha råd att uppleva VM-festen. En av nycklarna för att slå publikrekordet har varit att anpassa priserna mot de här båda grupperna, säger turneringsansvarige Magnus Nilsson och fortsätter:
– Nu ser vi att de här priserna även tilltalat fler målgrupper, vi når nya fans och supportrar som vill uppleva VM live. Dessutom har de aktiviteter vi och våra partners gemensamt har byggt upp, exempelvis vår Fun Zone på Svenska Mässan (öppet 11–14 december med fri entré), också bidragit till att öka intresset. Vi är också övertygade om att många som ännu inte bokat sin biljett kommer att bli sugna på innebandy av högsta internationella klass då mästerskapet väl är i gång. Den ovan nämnda siffran kommer alltså att putsas rejält. 

Till finalhelgen, 13-14 december, återstår i nuläget endast ett ett par hundra biljetter.

VM i innebandy i Göteborg pågår 5–14 december 2014. 16 nationer är representerade och ska i Scandinavium och Lisebergshallen totalt 48 spela matcher. 

För mer information:
Magnus Nilsson 
Projektledare VM i innebandy i Göteborg 2014
+46 760 38 20 41

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55