Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Visbys Hjärtebarnsmatch på InnebandyTV

Foto: Magnus C. Lydahl

Förra året startade Visby IBK ett initiativ för att samla in pengar till Hjärtebarnsfonden. Ett ändamål som klubben och flera aktiva hade en koppling till. Man ville göra skillnad och bidra till något ändamål utanför sporten.

- Att vara mer än en sport, det är precis vad det handlar om. Vi hade ju ett jättegensvar på den här insamlingen i fjol. Vi drog ihop lite drygt 100 000 kr på den matchen till Hjärtebarnsfonden, säger Hasse Pedersén, marknadschef i Visby IBK.

Att det blev just Hjärtebarnsfonden var ingen slump.

- Det var ett CSR-projekt som vi startade förra säsongen kan man säga. Bakgrunden till att det blev just Hjärtebarnsfonden var att vi har historiskt ett antal spelare/ledare som har barn med medfött hjärtfel.

En gratismatch i samarbete med partners. Som gick från fysisk form till digital.

- Vi vill göra någon form av skillnad i någon form av projekt. Förra säsongen var det lite enklare för konceptet går ut på att vi har flertalet partners som går in med en summa pengar för att bjuda på en innebandymatch. Förra säsongen var det matchen hemma mot Pixbo. Då betalade partners ett antal kronor per åskådare som kom till matchen. Hur mycket valde de själva, och så exponerade vi de här företagen kring det här, säger Pedersén och fortsätter:

- I år hade vi tänkt göra samma sak. Men vi får ju inte har några åskådare så då höll konceptet på att falla. Men då fick vi den här idéen att vi kollar med Svenska Innebandyförbundet och StayLive om vi kan sända en match gratis. Istället för att räkna fysiska åskådare så räknar vi tittare. Precis som när vi har spelat en fysisk match så blir det så att ju fler som tittar på matchen desto mer pengar kommer att tillfalla Hjärtebarnsfonden.

Målet med matchen och kringliggande aktiviteter är att samla in så mycket pengar som möjligt till Hjärtebarnsfonden.

- Det är egentligen vi tillsammans med våra partners som bjuder på en match. I det här fallet en digital match, förra året var det en fysisk match. Sen gör vi lite aktiviteter under den här veckan och överskottet från halva potten-lotteriet går till Hjärtebarnsfonden. Syftet är att försöka samla ihop en så stor summa pengar som möjligt till det välgörande ändamålet helt enkelt.

Förra året samlade man in 100 000 kr. I år hoppas man kunna tangera den siffran. Ju fler som tittar, desto mer pengar får föreningen in till Hjärtebarnsfonden.

- Att vara mer än en sport, det är precis vad det handlar om. Vi hade ju ett jättegensvar på den här insamlingen i fjol. Vi drog ihop lite drygt 100 000 kr på den matchen till Hjärtebarnsfonden. Vi hoppas på något liknande i år. Det är lite annorlunda idag, och därför är det otroligt viktigt att vi kommer ut med budskapet om att den här matchen är gratis.

Förutom insamlingen så gör Visby en extra satsning på produktionen av matchen.

- Sen gör vi saker runt matchen. Vi har ett studioprogram runt 50 minuter innan matchen. Där vi kommer att ha flera gäster, bland annat Svensk Innebandys Generalsekreterare Mikael Ahlerup, och där vi ska prata om matchen och Hjärtebarnsfonden men även hur det ser ut inför kvalet. Vi gör extra grejer för att lyfta det här, det ska vara en riktigt bra TV-produktion.

För att se matchen gratis så behöver du ett konto på InnebandyTV. Skapa ett konto här.

Highlights samt repriser från alla matcher i herrallsvenskan kan du se på InnebandyTV.

Klicka på ditt lag här nedan för att stötta dem via InnebandyTV.

Helgens matcher

Allsvenskan Norra
Lördag 13 feb
14.00
Salems IF - IK Sätra

Gävle GIK - AIK IBF

15.00
Hudik/Björkberg IBK - Strängnäs IBK

17.00
Visby IBK - Bele Barkarby IF IBF

Hagunda IF - FBI Tullinge
 

Söndag 14 feb
16.00 
Djurgårdens IF IBS - Täby FC


Allsvenskan Södra
Lördag 13 feb
14.00
Åby IBK - Warberg IC

Lillån IBK - FBC Lerum

Åstorp/Kvidinge IBS - IBF Örebro

15.00
Nykvarns IBF Ungdom - Lagan IBK

Lindås Rasta IBK - Karlstad IBF

Malmö FBC - Onyx IBK

 

 

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-03-04, kl 16:11