Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

"Viljan att vinna guld är extremt hög"

Hösten och innebandysäsongen närmar sig och det gör också VM för herrlandslaget som spelas 4-12 december i Helsingfors.
– Viljan att vinna VM-guld är extremt högt, säger Tobias Gustafsson.

Tobias Gustafsson har varit med de två senaste världsmästerskapen då Sverige tagit silver och är hungrig på att vinna ett VM-guld.

– Jag har varit med de två senaste gångerna och har fått två silver. Så viljan att vinna det där VM-guldet är extremt högt hos mig personligen. Det har varit en motivation sedan senaste VM-finalen, säger han.

Under sommaren har det varit viktigt för spelarna att göra jobbet själva för att vara redo till höstens landslagsläger i Växjö 2-6 september. Ett viktigt läger för spelarna där de kan visa upp sig, men också för att gå igenom spelidéer och taktik.

För Gustafsson har försäsongen betytt att träna mycket på de individuella delarna såsom skottet och tekniken.

– Det gäller verkligen att ta tillvara på sommaren och verkligen träna hårt så att man är i en riktigt bra fysisk form när säsongen väl drar igång. Det är sådan träning och de individuella delarna som jag tränar på nu i sommar för att förbättra mig ännu mer för att göra mig själv till en ännu bättre spelare och då även kunna kriga om en plats till VM-truppen och få vara med om och slåss om VM-guldet, säger han.

För att vinna guldet tror Gustafsson att det är viktigt att hela truppen gjort samma arbete så att de kan vara som bäst när det gäller.

– Vi vet att vi har de spelarna som krävs för att vinna ett VM-guld och det är ingen fråga om kvalitet utan att få fram det där sista och gå ihop som ett lag där och då och att vi maximerar och hjälper varandra att komma upp i så bra prestation som möjligt.

Så ser herrlandslagets schema ut:
- 1-6 september – läger i Växjö
- 16-18 oktober – Euro Floorball Tour, St Gallen, Schweiz
- 25-29 november – VM-läger i Varberg
- 4-12 december – VM i Helsingfors, Finland

Se schemat i sin helhet här.

Köp dina biljetter här och se VM på plats.

Läs mer om VM.

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56