Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Viktor Nystedt vill visa upp sin spets under VM-kvalet

Idag börjar VM-kvalet för herrlandslaget, där de möter Ukraina, Polen och Slovenien i ett gruppspel som avslutas med en placeringsmatch under söndagen. En av debutanterna i truppen är Dalen spelaren Viktor Nystedt, som länge haft drömmen om att ta en plats i landslaget.
- Jag blir alltid spänd när han (Mikael Hill) ringer, nu hörde han av sig dagen innan julafton så beskedet kändes magiskt, säger Nystedt och fortsätter

-Det har länge varit en dröm att vara en del av landslaget, det började redan när jag som liten och läste innebandytidningar om profilerna Åhman och Jihde, så känns stort att idag få va en del av laget.

Den 30 januari -2 februari spelar herrlandslaget VM-kval i danska Fredrikshamn där de möter Ukraina, Polen och Slovenien.
- Vi går in som favoriter i kvalet och kommer troligen styra spelet mycket själva, det jag vill visa upp under kvalet är ett spel som även fungerar mot topp-nationerna.

Nystedt har länge haft kontakt med förbundskaptenen Mikael Hill och vet vad han behöver ta fram under kvalet.
- Hill har varit tydlig med vad jag bör förbättra och dels är det försvarsspelet, mitt passningsspel och göra lite mer poäng, säger Nystedt och fortsätter.
- Jag har försökt vässa till de bitarna han vill att jag ska jobba med något som jag tror han sett.

Och Hill ser fram emot att testa den nya debutanten,
- Viktor är en spelare som varit på vår radar länge och gått från klarhet till klarhet och VM-kvalet är ett perfekt tillfälle att testa. 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56