Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Videoanalyser har utvecklat Johansson inför VM

Med herrlandslagets nya ledarstab har Emil Johansson tagit nya kliv som spelare. Något som kan bli viktigt till VM.
- Det blir ett annat tankesätt, säger han.

När den nya ledarstaben tog över herrlandslaget under våren 2017 kom nya idéer in. Självklart hade Mikael Hill (förbundskapten) och Andreas Lundmark (assisterande förbundskapten) andra sätt att se på saker, och dessutom kom Andreas Harnesk (läktarcoach) in med otaliga videoanalyser. Det har stärkt Emil Johansson som spelare.

- Jag tycker att det har varit mer tydligt att jag ska spela mer som jag gör hemma i Falun. Personligen trivs jag mycket bättre när jag får spela mitt spel, säger Johansson och fortsätter:

- Harnesk jobbar mycket med video, det gör vi inte i klubblaget så mycket. Det blir ett annat tankesätt när man ser sig själv i olika situationer.

Sverige inleder VM 1 december med en repris på 2016 års final – mot Finland. Och Johansson, som är halvfinne, är ett extra vapen på planen – kommunikativt.

- Finnarna vet att jag förstår en del finska, så de brukar hyscha varandra när de ser att jag står nära och lyssnar, inför till exempel ett frislag.

På vilket sätt är Sverige bättre nu än i förra VM?
- Det har kommit in nytt och duktigt folk som har tagit extra kliv. Vi har de rutinerade spelarna som har varit med hela tiden. Samtidigt är det flera som har fått rutin och har blivit etablerade i landslaget. Vi släpper kreativiteten lös, det speglar sig i matcherna.

VM spelas 1-9 december i Prag. Läs mer om mästerskapet här.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55