Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Video: Pensionärerna som älskar innebandy

Det ger samvaro, motion och glädje. Svensk Innebandys projekt för att få äldre att börja spela innebandy har slagit väl ut. I Falkenberg har träningarna blivit en succé.

Varje tisdag träffas ett femtontal pensionärer i Kattegatthallen i Falkenberg för att lira innebandy. Satsningen som Falkenbergs IBK gör är en del i Svensk Innebandys projekt för att få flera äldre att börja spela innebandy. Just nu är sju föreningar med i projektet, som man hoppas ska växa sig större och inspirera flera att ta efter framöver.

Träningarna i Falkenberg har verkligen blivit en succé sedan starten i januari. Första träningen kom fem stycken, andra träningen tio. Och nu är de varje gång så många att de kan spela smålagsspel.

Falkenbergs IBK:s ordförande Staffan Sjöberg var den som satte igång projektet i Falkenberg. Han rekryterade spelare genom en lokal hemsida och föreningens Facebooksida.

Något som är viktigt i sammanhanget är att föreningen får medlemmar genom dem som spelar. Varje spelare betalar 50 kronor i motionslicens och 50 kronor i medlemsavgift.

Av dem som nu har börjat spela är väldigt få tidigare innebandyspelare. I stället kommer de flesta från andra lagsporter som fotboll, basket och volleyboll. Och bara 3 av 15 är från Falkenberg från början, resten är inflyttade.

Men även om innebandyn tar den största delen av tisdagens aktivitet, så är det kanske det som händer efteråt som lockar mer ibland. Det obligatoriska fikat, som Staffan Sjöberg förbereder varje gång.

Svensk Innebandys projekt är finansierat av Framåtfonden.

Se ett inslag från Falkenbergs IBK här:

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55