Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Växjö och Dalen har siktet inställt på finalen i Svenska Cupen

Ikväll är det dags för den första semifinalen i Svenska Cupen på herrsidan när IBK Dalen och Växjö IBK ska göra upp i två dubbelmatcher om vilket lag som kommer att avancera till finalen av Svenska Cupen i Gävle den 6 november.

- Jag tror att det kommer att bli två tuffa dubbelmatcher. Det är ett lag, precis som oss, som går rätt mycket på tre kedjor och har bredd spritt över flera formationer. Fler spetsspelare framförallt med Manuel Maurer som är tillbaka, säger Dalens Måns Parsjö-Tegnér.

- Om vi börjar med hela grejen att spela en semifinal i Svenska Cupen så är det fantastiskt roligt. Vi ser en möjlighet att vara med här och spela om titlar och det är otroligt roligt faktiskt. Sen att vi ska möta Dalen är också kul, det brukar bli roliga matcher. Dalen kommer att dra tempot i matchen och det blir väldigt speciell innebandy när man möter Dalen. Det är vissa saker som vi behöver bemästra där för att det ska sluta på rätt sätt, säger Växjös tränare Johan Schönbeck.

På vägen fram till semifinal i Svenska Cupen så har Dalen bland annat slagit ut lokalkonkurrenten Team Thorengruppen. Och det är ett Dalen som Parsjö-Tegnér beskriver som jobbigt för motståndarna att möta.

- Framförallt nu under de första matcherna så har vi varit jobbiga att möta. Vi spelar hårt, fysiskt och fortsatt med vår press men vi har kanske också fått lite bättre träff på vårt låga försvarsspel jämfört med förra året. Det har varit svårt för motståndarna att vaska fram lägen, vi har släppt in väldigt lite mål hittills och jag hoppas att vi fortsätter med det, säger Parsjö-Tegnér.

Samtidigt så har Växjö haft lite skadeproblem under sin tid i Svenska Cupen men har bland annat slagit ut Kalmarsund på resan mot semifinalserien. Förutom målvaktsparet i laget så lyfter Schönbeck fram de offensiva hot som finns.

- Min förhoppning är att vi ska ha lite fler offensiva hot än förra året men samtidigt så ska man säga att vi har spelat ganska mycket med förra årets lag. Vi har haft flera skador så vi är ganska nära förra årets trupp men när vi är fulltaliga så tror jag att vi kan hota på lite fler sätt offensivt och det kommer göra oss bättre. Sen tycker jag också att vi har det bästa målvaktsparet i SSL, säger Schönbeck.

Vad betyder det för era lag att ni nu har kommit till semifinal i Svenska Cupen?

- Det är såklart väldigt viktigt. Det kickstartar den här säsongen lite att ha fler utslagsmatcher att spela direkt så att det inte blir samma serielunk. Sen tycker jag att ju fler titlar att spela om destro bättre. Nu är vi två matcher från en final i Gävle och det är självklart något vi vill knipa, säger Parsjö-Tegnér.

- Det betyder mycket. Jag tycker att det har varit ett bra sätt för oss att komma in i tävlingssäsongen. Det har varit väldigt matchintensivt men det höjer vår nivå så här tidigt på säsongen när vi ställs inför de här matcherna. Sen är det så att vi har gett oss in i leken för att leken vinna och det är klart att då spelar vi för segrarna och gruppen stärks av att ta sig vidare. Det finns jättemycket positivt, säger Schönbeck.

Finalen i Svenska Cupen spelas den 6 november i Gavlehovshallen, Gävle. Där kan segraren i semifinalserien mellan Dalen och Växjö kamma hem en åtråvärd titel - och både Måns Parjsö-Tegnér och Johan Schönbeck vet vad som kommer krävas för att ta sig dit.

- Jag tror att hur vi själva agerar med boll kommer vara ganska avgörande mot Växjö. De är ett bra lag med bollen men har alltid varit extremt bra på att kontra. Ger vi Växjö lillfingret så hugger de ofta hela handen, så det gäller att vi inte tappar boll på mittplan och att de inte får ställa om för mycket på oss, säger Parsjö-Tegnér.

- Vi måste vara oehört redo på snabba beslut när deras fartfyllda innebandy kommer både med och utan boll. Står vi på hälarna någonstans så blir vi straffade, men tar vi snabba och bra beslut så har vi alla möjligheter att straffa dem. Men det ställer stora krav att möta Dalen, avslutar Schönbeck.

Mötet mellan Växjö och Dalen sänds live på Sportbladet.

Läs mer om Svenska Cupen här.

Svenska Cupen - Vecka 40
Onsdag
18.30 Växjö IBK - IBK Dalen (Herr)
19.00 Endre IF - Pixbo Wallenstam IBK (Dam)

Torsdag
19.00 Visby IBK - Pixbo Wallenstam IBK (Herr)
19.45 Karlstad IBF - Thorengruppen IBK (Dam)

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-10-06, kl 16:34