Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Växjö avancerar till final i Svenska Cupen

Växjö IBK är klara för final i Svenska Cupen. Laget besegrade under gårdagskvällen IBK Dalen med 8-5 i den andra semifinalen och avancerade därmed till finalen den 6 november i Gavlehovshallen, Gävle. 

- Väldigt roligt. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av cupen men det har varit väldigt roligt. Som väntat blev jag mer och mer taggad desto längre vi gick och nu känns det jätteroligt att vara i final, säger Växjös Marcus Ekengren.

Det var annars Dalen som öppnade gårdagens semifinal på bästa sätt. Hemmalaget kunde gå ifrån till 4-0 innan Växjö svarade upp i målprotokollet. 4-0 till Dalen blev till slut 8-5 till gästande Växjö i den tredje perioden när laget avancerade till final i Svenska Cupen. 

- Jag har aldrig varit med om något liknande. Vi kommer ut under den första perioden och är väldigt dåliga på allt egentligen. Sen skärper vi till oss i den andra perioden men får inte in något mål. Vi sa till varandra inför den tredje perioden att det är innebandy och att det kan gå fort, men samtidigt att om det inte skulle lossna så gällde det att vi skulle göra en bra period inför förlängningen som då skulle komma, men till slut behövdes det ingen förlängning.

Växjö har under resan i Svenska Cupen besegrat bland annat Lagan och Kalmarsund innan laget nu ställdes mot Dalen i semifinal, och Ekengren ser med glädje tillbaka på lagets höst i den nystartade Svenska Cupen. 

- En kul resa. Det har varit tufft och jämt så det gör det lite extra roligt att vi är i final.

För Ekengren och Växjö råder det ingen om vad finalavancemanget betyder. 

- Vi har sagt från början att när vi är med i Svenska Cupen så är det hundraprocent som gäller. Det är klart att det kan vara så att SSL är nummer ett och det är inget konstigt med det, men vi har ändå pratat om att cupen är viktig och att när vi är med där så är vi där för att vinna och inget annat. Så det här betyder mycket.

Vad talar för att Växjö går segrande ur finalen i Svenska Cupen den 6 november i Gavlehovshallen?

- Det är väl just på det sättet som vi har vunnit matcher på både i serien och i cupen. Vi har fått ihop det väldigt bra som ett lag, vi vinner matcher även när vi inte spelar bländande bra innebandy och det är en styrka i sig. Vi har det mesta man ska ha för att vara ett vinnande lag, avslutar Ekengren.

Biljettförsäljningen till finalen Svenska Cupen pågår för fullt. Var med när innebandyhistoria skrivs – missa inte chansen att säkra din biljett till Gavlehovshallen i Gävle redan idag och se finalen i Svenska Cupen på plats den 6 november.

Du hittar biljetterna till finalen i Svenska Cupen här!

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-10-27, kl 21:31