Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Västerås får VM 2009

Luciadagen 2009 spelas finalen i innebandy-VM för damer. Sverige är värdnation och på onsdagen blev det klart att mästerskapet kommer att spelas i Västerås.

Svenska Innebandyförbundets styrelse har tilldelat arrangemanget till Västmanlands Innebandyförbund. Det innebär att innebandy-VM för damer kommer spelas i Västerås den 5-13 december 2009.

– Det som finalt avgjorde till Västerås fördel var möjligheten att kunna spela hela turneringen på Rocklundaområdet, vilket underlättar för alla intressenter att följa och bevaka VM:et, säger Magnus Nilsson i Svenska Innebandyförbundets styrelse.

"Det känns fantastiskt roligt! En härlig utmaning"

Dan Berger, ordförande Västmanlands Innebandyförbund

Även det koncept som Västmanlands Innebandyförbund har presenterat, uppbackat av Västerås Stad och näringslivet i staden, har vägt tungt vid Svenska Innebandyförbundets slutliga bedömning.

– Det känns fantastiskt roligt! En härlig utmaning, säger Dan Berger, ordförande i Västmanlands Innebandyförbund.

Distriktsförbundet har under de senaste åren arrangerat SDF-SM. Dan Berger framhåller att man har ett bra samarbete med distriktets föreningar. Nu får man alltså ta sig an VM.

– Vi har fördelen att nästan kunna välja och vraka bland arenorna i Västerås, säger Berger och berättar att gruppspelet kommer att spelas i två arenor. Till slutspelet flyttar man sedan in i nybyggda ABB Arena.

– Västerås vill vara Mälardalens huvudstad när det gäller stora möten och evenemang så det här är förstås ett glädjande besked fös oss, säger Lars Renvall, marknadsföringschef på Västerås&Co.

Tidigare spelplatser, innebandy-VM för damer:
1997: Mariehamn, Finland

1999: Borlänge, Sverige
2001: Riga, Lettland
2003: Bern, Schweiz
2005: Singapore
2007: Fredrikshamn, Danmark

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55