Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

U19-VM i Uppsala skjuts upp till september

Ett historiskt U19-världsmästerskap skulle ha arrangerats i Uppsala 6-10 maj. Nu står det klart att mästerskapet skjuts upp till 2-6 september.

– Vi gör det bästa av situationen och hoppas att vi kan spela då, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk.

Uppsala har länge laddat för det första U19-världsmästerskapet på damsidan i Sverige genom tiderna. 6-10 maj skulle 16 nationer inta IFU Arena. Men på grund av Coronavirusets spridning och påverkan på idrotten har nu Svenska Innebandyförbundet och Internationella Innebandyförbundet valt att skjuta upp mästerskapet till 2-6 september.

– Vi gör det bästa av situationen och hoppas att vi kan spela då. Det här är just nu ett bättre alternativ än att ställa in mästerskapet. Vårt förslag till Internationella Innebandyförbundet var alltså att försöka spela i september i stället, säger Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk.

Det slutgiltiga beslutet togs av Internationella Innebandyförbundets exekutiva kommitté under fredagen.

– Det är många som har arbetat hårt och varit inställda på att vi skulle genomföra mästerskapet i maj. Nu får vi se till att säsongen 2020/21 inleds på ett häftigt sätt i september och fylla IFU Arena då i stället, säger Göran Harnesk.

Sålda biljetter för evenemanget i maj gäller även i september (motsvarande dagar). De som har köpt biljett har möjlighet att få dem återbetalade om man inte har möjlighet att utnyttja dem i september.

Kontakta återförsäljaren AXS:
Mejl: info@stockholmlive.com
Tel: 0771-31 00 00.
Kontakta biljettåterförsäljaren

 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56