Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

U19-herrarna har siktet inställt på guld: ”En god känsla”

Herrarnas U19-VM kommer allt närmare och närmare. Turneringen spelas den 25-29 augusti i Brno, Tjeckien, och någon som ser fram emot att mästerskapet nu äntligen snart ska dra igång är förbundskapten Markus Puskala.
- Det är någonting som vi har sett fram emot. Dels att det kommer ett VM, oavsett landslag. Vi kommer att ta oss an den här uppgiften och ser fram emot den med tillförsikt att vi ska göra ett så bra resultat som möjligt i Tjeckien, säger Markus Puskala.

För Sveriges del så handlar det om att ta revansch efter två silver, och en fjärdeplats under de tre senaste världsmästerskapen för U19-herrarna. För Puskala och den generationens U19-herrar som snart reser till Tjeckien så finns det ingen tvekan om vart siktet är inställt.

- Det är klart att som ett svenskt landslag så tävlar vi alltid om den ädlaste valören på medaljen och det är ingen skillnad den här gången. Vi har god tro på att vi kommer kunna göra ett extremt bra resultat där borta utifrån att den här gruppen har varit fantastisk att jobba med under de här många lägren som vi har genomfört. Det har blivit lite färre landskamper på dem, men vi har en god känsla och en god tro på det som vi gör.

Vad skulle du säga är den största styrkan som lag hos den här gruppen av spelare som är aktuella för VM?

- Det vi vill försöka få fram och komma fram till är det här beslutsfattandet på planen kan man säga. Vi har pratat otroligt mycket om att förädla vår spelidé. Sen har det kommit en ny och mer central beskärning på vad vi vill se på den här spelidén över alla landslag och den har vi tryckt ner i en smältdegel och det som kommer ut nu är den här spännande blandningen av gammalt och nytt. Det blir bättre och bättre för varje läger som vi får, men beslutsfattandet och värderingarna på planen skulle jag säga kännetecknar den här gruppen.

För Sveriges del väntar Schweiz, Danmark och Tyskland i gruppspelet under U19-VM i Brno, och Puskala ser lite extra fram emot att ställas mot just Schweiz som blir en ny bekantskap för förbundskaptenen i VM-sammanhang.

- Jättekul. Schweiz har jag aldrig mött i VM-sammanhang och inte Tyskland heller. Danmark har vi spelat mot i gruppen tidigare, så det blir roligt.

Hur viktigt är det att inleda U19-VM med en bra prestation direkt?

- Det är klart att det är viktigt. Det är fem matcher och det är kort tid och allting spelar roll. Men det som det kommer komma ner till i slutet är att vi ska skapa en tro på det vi gör och på det som vi ska göra, och där känner jag att vi har kommit en bra bit med det här gänget.

Precis som damernas U19-VM så har även herrarnas U19-VM tidigare fått byta speldatum på grund av Coronapandemin, och Puskala ser fram emot att mästerskapet nu snart ska dra igång.

- Det är klart att det ska bli häftigt. Killarna får iallafall spela innebandy, vi gubbar på sidan om sitter bokstavligen och klättrar på väggarna nu när det har varit sån här stiltje så det ska bli jättekul. Det ska bli fantastiskt.

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-06-29, kl 08:00