Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

U19-damlandslaget föll i Finnkampen

Sveriges U19-damer förlorade premiären i Finnkampen 2020 trots några rejäla chanser att både reducera och kvittera finskornas ledning.
- Sjukt frustrerande att inte få in bollen, säger förbundskaptenen Camilla Granelid efter 2-4-förlusten mot Finland.

Under fredagen inleddes Finnkampen i IFU Arena i Uppsala med att Sverige och Finlands U19-damlandslag drabbade samman. 1 043 åskådare, nytt rekord för U19-damlandslaget på hemmaplan, såg Sverige inleda piggt.

Med högt tempo tog svenskorna taktpinnen och hemmaspelaren Linnea Hammar satte 1-0 efter halva första perioden.

- Att starta bra var ett av våra huvudmål med den här matchen för i EFT var vi på hälarna och då såg det lite ängsligt ut. Nu skulle vi vara modiga från start, vinna snacket, vinna dueller och ha hög energi. Det tycker jag vi gjorde, säger Camilla Granelid.

I den andra perioden kvitterade Finland efter 12.27 och tog ledningen bara 30 sekunder efter det.

- Jag tycker vi hade andra perioden också. Målvakten fick kasta ett långt utkast i mitten som de gjorde mål på och sedan missade vi att rensa framför egna kassen. Målen kom tätt. Jag tycker inte vi ska tappa energi efter ett insläppt mål som vi gjorde, menar Granelid.

Även i den tredje perioden fick Finland två mål snabbt efter varandra, endast 27 sekunder.

- I sådana lägen försöker vi att ta en gratis timeout för att säga ”skit i det där” och var det något tydligt fel är det bara att rätta till. Vi får fundera på om rutinen kan hjälpa oss eller om vi kan skruva på något annat för att refokusera bättre.

Efter detta lyfte Sverige sitt spel ordentligt.

- Då var det läge att chansa, vi hade inget att förlora och vi skapade rejält med chanser. Det var bara frustrerande att det inte blev mål.

Med stor vilja satte lagkaptenen Maja Viström till slut 2-4 från slottet efter 15.23. Och det fanns bud på mer. Kedjan med Agnes Sälgström, Minna Karlsson och Ebba Bognesand skapade exempelvis ett ordentligt tryck under ett byte där det radades upp klara målchanser.

- Det osade verkligen hett där. Sedan skapade vi inte så mycket när vi körde 6 mot 5 på slutet. Där hade vi behövt få in bollen på mål mer. Men vi skulle ha hunnit göra mål innan, säger Granelid och fortsätter:

- Jag tar med mig starten, att vi inte gav upp och att vi spelade olika spelsätt i femmorna som var härligt att testa. Och så det här hur vi ska ta med oss att vi behöver refokusera efter insläppta mål. Det får bli revansch i morgon.

U19-damlandslaget spelar sin andra och avslutande match i Finnkampen under lördagen klockan 13.00 medan damlandslaget spelar kl 16.

Biljetter till matcherna i IFU Arena hittar du här. Och sändningarna ser du här.

U19-VM spelas i Uppsala 6-10 maj. Där kan U19-damlandslaget ta sitt fjärde raka VM-guld.

Matchfakta
Sverige-Finland 2-4 (1-0, 0-2, 1-2)

Första perioden
1-0 (9.59) Linnea Hammar (Nellie Öhgren)

Andra perioden
1-1 (12.27) Sofia Mittentag (Julia Kaan)
1-2 (12.57) Jemina Ruostila (Tuulia Lahti)

Tredje perioden
1-3 (7.00) Pinja Myllymaki (Nea Keihas)
1-4 (7.27) Julia Kaan (Milla Ylikojola)
2-4 (15.23) Maja Viström

short_text    Publicerat av Sebastian Nurmi 2020-10-06, kl 11:56