Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Två tungviktare möts när Falun och Storvreta drabbar samman

Lagen har turats om att ta SM-guld sedan 2010. Nu ställs de mot varandra i SSL-slutspelets första semifinalserie. Storvreta IBKs Filip Eriksson och IBF Faluns Emil Johansson delar här med sig av sina tankar om respektive kvartsfinal och semifinalserien som väntar. ”Kommer bli en otroligt tung serie”, säger Emil Johansson.  ”Vi kommer nog behöva höja oss några nivåer”, menar Filip Eriksson.

Under föregående vecka avslutades första fasen av slutspelet. Storvreta IBK ställdes mot Linköping IBK i kvartsfinalen och kunde stänga serien efter fem matcher. Filip Eriksson, Storvretas forward, menar att serien var tuff och tight.

Linköping bjöd på bra motstånd. Jag tycker vi spelar ett väldigt stabilt försvarsspel och när det kom till viktiga skeenden har vi fler matchvinnare än Linköping och jag tycker det är därför vi vinner med 4-1 i matcher.

Nu vankas semifinal där Storvreta ställs mot segrarna av grundserien: IBF Falun. Förra säsongen möttes lagen i en SM-final där Falun gick av planen som svenska mästare. Semifinalserien som väntar har redan på förhand fått innebandysverige att dra efter andan, och Filip Erikssons inställning skiljer sig inte direkt från mängden.

Jag ryser nästan när jag tänker på det, det kommer bli sjukt roligt!

IBF Falun kommer i sin tur från en kvartsfinalserie mot Mullsjö AIS och även där slutade det i 4-1 i matcher. Falunkaptenen Emil Johansson är överlag nöjd med hur serien utspelade sig.

 Vi åker på en plump där i mitten men sen tycker jag verkligen att vi växlar upp och visar vilket bra lag vi är.

Johansson ser nu minst sagt fram emot den kommande serien mot Storvreta.

Det känns helt otroligt och ska bli riktigt kul. Vi har mött dem några gånger i slutspelssammanhang och jag har varit med på två semifinaler mot dem sedan jag kom till Falun tror jag. Det brukar bli riktigt bra drag publikmässigt och kommer nog bli en otroligt tung serie.

Även Storvreta är förberedda på en intensiv matchserie.

Falun har ett sjukt bra lag och bra bredd så vi kommer behöva höja oss några nivåer från kvartsfinalerna för att vinna sett över sju matcher, menar Filip Eriksson.

Emil Johanssons bild av vad hans Falun har för övertag över Storvreta överensstämmer med Erikssons analys.

Det som talar för att vi går hela vägen till Avicii Arena är vår bredd. Vi har en stark trupp och tre starka femmor, så där tror jag att vår fördel gentemot Storvreta ligger, säger Johansson.

Vad som talar för att Storvreta kniper en plats i finalen då? Jo:

Vi har ett väldigt bra försvarsspel, det är sjukt svårt att göra mål på oss. Vi har även ligans bästa målvakt när det kommer till dessa matcher och det är så man vinner titlar. Fortsätter vi med det stabila försvarsspelet och straffar Falun när vi får lägen kommer vi slå ut dem! avslutar Eriksson. 

I och med semifinalernas start blir det allt tydligare att vi närmar oss SM-finalen med stormsteg. Se till att säkra dina biljetter till när de svenska mästarna ska koras inför fullsatta läktare i Avicii Arena den 23 april. Utöver innebandy i världsklass innehåller finaldagen en Funzone med utställare och roliga aktiviteter. Köp dina biljetter här!

short_text    Publicerat av Maja Olsen 2022-04-07, kl 15:22