Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Två nomineringar till Idrottsgalan

Innebandyn har fått två nomineringar till Idrottsgalan. Anna Wijk är nominerad till Årets kvinnliga idrottare, och damlandslaget är nominerat till Årets lag.
– Det är ett bevis på att det vi gjorde är stort och att vi har individuella världsstjärnor, säger damlandslagets förbundskapten Åsa Karlsson.

Grunden till nomineringarna är damlandslagets VM-guld 2019 i Schweiz, där de vann sitt sjunde raka VM-guld – och så klart Anna Wijks individuella prestationer under året, som kröntes med assisten till det avgörande målet i VM-finalen.

– Det är jättestort och vi är jätteglada över nomineringen till Årets lag. Det är hård konkurrens, Sverige har många bra landslag. Det är alltid kul att bli uppmärksammad i så här stora sammanhang – och det är välförtjänt, säger damlandslagets förbundskapten Åsa Karlsson som ledde laget till VM-guldet, och fortsätter:

– Att innebandyn får två nomineringar och lyfts fram på en ännu större scen är riktigt stort för innebandyn som sport. Det är ett bevis på att det vi gjorde är stort och att vi har individuella världsstjärnor. Jag är övertygad om att det här kommer att ge ringar på vattnet. Fler får upp ögonen för att titta på innebandy och vårt erkännande kan bli ännu större.

Anna Wijk, som var kapten under VM 2019 och vann den totala poängligan under mästerskapet, är den första individuella innebandyspelaren att bli nominerad till ett pris på Idrottsgalan.

– Att Anna Wijk är en av fyra nominerade i kategorin Årets kvinnliga idrottare är otroligt stort, med tanke på hur stark damidrotten är i Sverige. Hon har hållit en väldigt hög nivå under en lång tid och bidragit till att lyfta innebandyn. Hon syns mycket, både på och utanför planen. Hon är en jättebra ambassadör för innebandyn, säger Åsa Karlsson.

Idrottsgalan direktsänds i SVT1, SVT Play och Sveriges Radio måndag den 18 januari kl 20.00.

Tidigare nomineringar till Idrottsgalan:
Damlandslaget 2011, efter VM-guldet 2009 (Årets lag)

Herrlandslaget 2014, efter VM-guldet 2012 (Jerringpriset)

Läs mer om Idrottsgalan och se övriga nominerade i respektive kategori

 

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2020-11-23, kl 16:34