Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Två debutanter i truppen till EFT-lägret

VM närmar sig för damlandslaget och nu är truppen som följer med till Euro Floorball Tour 18-20 oktober klar. Förbundskapten Åsa Karlsson känner sig trygg med den uttagna truppen och ser fram emot att bygga vidare på det lagbygge som har påbörjats för att sedan veta vad som måste kompletteras till VM.

I truppen till EFT som spelas i Prag 18-20 oktober kommer 22 spelare att följa med, där två spelare kommer att debutera och en göra comeback. Spelaren som gör comeback är den meriterade spelaren Iza Rydfjäll som i fjol tog ett uppehåll från innebandyn men som nu spelar för schweiziska Kloten Dietlikon.

- Iza är rutinerad med sina 65 landskamper och debuterade redan 2012 och har medverkat på bland annat tre VM, säger förbundskapten Åsa Karlsson.

- Hon har börjat mycket bra i sitt Dietlikon, ser stark ut, spelar med pondus och auktoritet. Vi har funderat några varv och har nu landat i att testa Iza på liberopositionen, den positionen som vi idag funderar en del på tillsammans med några till.

- På skadelistan så finns fortfarande Ida Sundberg, Pixbo Wallenstam, som kämpar för att åter komma tillbaka i fullt slag efter en hälseneskada som hon ådrog sig i början av året. Även Sirius Natalie Hjertberg som har problem med en fot. 

Spelarna som gör debut i A-landslaget är Täbyspelarna Lisa Carlsson och Alexandra Durling. De båda var kallade till landslagslägren som varit i år, dels i Visby 29 maj – 2 juni och dels i Uppsala 5-8 september. Dock hade inte Carlsson möjlighet att följa med till Uppsala på grund av en skada. 

Laget åker till Prag på torsdag den 17 oktober och under fredagen startar landslagsturneringen där Sverige möter Finland, Schweiz och Tjeckien i fyrnationsturneringen.

- Vi har inte mött de här nationerna på elva månader och vi vet inte riktigt var vi står och inte heller vad vi kan förvänta oss. Men under EFT ska vi jobba vidare för att sätta vårt spel så att vi är så förberedda som vi kan inför VM som avgörs 7-15 december i schweiziska Neuchatel.

I sluttruppen till VM kommer 20 spelare att bli uttagna och enligt Karlsson så är det spelare som inte följer med till EFT som fortfarande är intressanta.

Damernas spelschema:

18 oktober 16.00, Sverige-Schweiz

19 oktober 19.00, Sverige-Finland

20 oktober 17.15, Sverige-Tjeckien

Alla matcher kommer gå att följa på nätet på TVCOM

MÅLVAKTER
Alexandra Durling, Täby FC IBK
Amanda Hill, KAIS Mora IF

UTESPELARE
Myra Aggestål, IKSU
Adina Augustsson, Karlstad IBF
Stephanie Boberg, Endre IF
Ellen Bäckstedt, Endre IF
Lisa Carlsson, Täby FC IBK
Cornelia Fjellstedt, IKSU
Alice Granstedt, Kloten Dietlikon, Schweiz
Moa Gustafsson, KAIS Mora IF
Johanna Hultgren, KAIS Mora IF
Sofia Joelsson, IKSU                
Amanda Johansson Delgado, IKSU
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Klara Molin, IK Sirius FBC
Ellen Rasmussen, Malmö FBC
Iza Rydfjäll, Kloten Dietlikon, Schweiz
Matilda Sjödin, Täby FC IBK
Elin Björkman, Västerås Rönnby IBK
Moa Tschöp,Täby FC IBK
Emelie Wibron, IKSU
Anna Wijk, KAIS Mora IF

Här kan du läsa mer om evenemanget 

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56