Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Tuff match när damlandslaget slog Schweiz

Damlandslaget följde upp gårdagens storseger mot Tjeckien med ytterligare en seger under fyrnationsturneringen i schweiziska Bern. Under lördagskvällen besegrade blågult värdnationen Schweiz med 8-4.

- Det var en tajt match och Schweiz var bra. De ställde många frågor till oss så vi är glada över att vi vann, säger förbundskapten Åsa Karlsson.

Damlandslaget fick en kanonstart på kvällens möte mot Schweiz när Emelie Wibron kunde sätta ledningsmålet efter dryga sex spelade minuter. Sveriges 1-0 ledning stod sig sedan till början av den andra perioden där Sofia Joelsson kunde pricka in 2-0. Till slut kunde damlandslaget vinna matchen med 8-4.

- Vi visste att det skulle bli väldigt mycket ljud på läktaren och det var en härlig inramning. En rolig match. Schweiz spelade bra och vi hade svårt att luckra upp dem, säger förbundskapten Åsa Karlsson.

Bland spelarna som utmärkte sig lite extra under kvällens möte mot Schweiz så var Emelie Wibron en utav dessa som klev fram och visade vägen med sina tre mål. Efter matchen så var förbundskaptenen mycket nöjd med det Wibron visade upp på planen.

- Hon går in med bestämdhet och kliver in och tar de där avsluten, som hon ska göra, med pondus. Hon gör även ett mål i powerplay och det är viktigt att sätta sådana mål också, så Emelie var bra idag.

På frågan om vad förbundskapten är extra nöjd med från kvällens seger så lyfter hon fram precis det - segern i sig.

- Det är att vi vann helt enkelt. För det var väldigt tajt och Schweiz var väldigt bra. Vi kom inte riktigt upp i den nivån som vi hade igår och det var väl för att Schweiz var väldigt bra i den här matchen. Men det finns mycket att ta med sig från den här matchen, massor med lärdomar inför framtiden. Så resultatet ska vi vara nöjda med men det finns mycket att jobba med i vårt spel och det är bra, då har vi något att jobba vidare på.

För damlandslaget väntar nu en sista avslutande match under fyrnationsturneringen i Bern när man imorgon, söndag, ställs mot Finland klockan 09.00.

- Det är alltid tuffa matcher mot Finland och det kommer bli minst lika tufft som idag. Finland har verkligen producerat så det gäller att vi är på tårna från start, men det är alltid roliga matcher mot Finland, avslutar Åsa Karlsson. 

Foto: Swissunihockey/Fabian Trees

Se damlandslaget möta Finland imorgon, söndag, klockan 09.00 här. 

Matchfakta
Schweiz-Sverige 4-8 (0-1, 3-4, 1-3)

Första perioden
0-1 (06.04) Emelie Wibron (Moa Tschöp)

Andra perioden
0-2 (00.31) Sofia Joelsson (Emelie Wibron)
1-2 (05.15) Vera Meer (Esther Jeyabalasingam)
1-3 (05.39) Emelie Wibron
1-4 (07.02) Jonna Sjöberg
1-5 (07.36) Moa Tschöp (Sofia Joelsson)
2-5 (08.15) Isabelle Gerig (Andrea Gämperli)
3-5 (10.10) Andrea Wildermuth (Flurina Marti)

Tredje perioden
4-5 (02.10) Lea Hanimann (Vivien Kuhne)
4-6 (04.06) Emelie Wibron (Moa Tschöp)
4-7 (16.20) Amanda Delgado Johansson (Ellen Bäckstedt)
4-8 (17.27) Ellen Bäckstedt

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-09-04, kl 21:15