Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Tschöp inför SM-finalen: "Det känns i hjärtat"

Täby spelar på lördag sin första SM-final genom tiderna. Och laget kunde inte vara mer taggat.
- Det känns mycket i hjärtat, säger Moa Tschöp.

Under söndagen överraskade Täby stora delar av Innebandysverige när de slog ut storfavoriten IKSU ur SM-slutspelet. I den femte och avgörande semifinalen vann Täby med 5-4 på bortaplan och blev klart för SM-final i Ericsson Globe.

- Det ska bli hur kul som helst. Det är helt fantastiskt att göra det med Täby, vi har slitit i flera säsonger och det är många som har förtjänat det här. Det känns mycket i hjärtat, säger Moa Tschöp.

Täby slutade fyra i grundserien, men att de hade tre lag före sig spelar knappast någon roll nu. I stället glider de vidare på vågen från matchserien mot IKSU.

- Stimmet som vi har just nu är ganska så starkt. Vi är inne i det och det gör jättemycket. Det ger mycket självförtroende, säger Tschöp.

Tschöp och hennes Täby ställs mot KAIS Mora, som är oerhört vana att spela SM-final. Tschöp, som både har vunnit och förlorat SM-finaler med just Mora, vet vad som väntar.

- Det är ett jättebra lag med en otrolig spets. Det kommer att bli en jättetuff match, vi måste gå in på detaljer för att kunna vinna – och det ska vi göra.

SM-finalen på damsidan startar klockan 12.15 på lördag i Ericsson Globe.
Herrfinalen, mellan Storvreta och Falun, startar klockan 15.15.

Biljetter till SM-finalen.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55