Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Tre nya namn i Finnkampen - Berg debuterar

Tre återbud har skett till Finnkampen för herrlandslaget. Bland de som ersätter finns dels den främsta veteranen – och en debutant.

Växjös duo Markus Jonsson och Niklas Ramirez, och Storvretas Albin Sjögren, tvingas tacka nej till Finnkampen i finska Esbo 2 februari. Ersätter gör veteranen Mattias Samuelsson (Storvreta), debutanten Simon Berg (Falun) och Johannes Wilhelmsson (Höllviken).

- Tanken är att den är truppen ska bestå av tre delar. Det är vår minivariant av en januariturné där vi skulle ha en liten stomme som skulle bidra med rutin, en liten större grupp som har varit med en del som skulle få mer ansvar, och en grupp helt nya spelare. Nu har vi tappat några av de som har haft mycket erfarenhet, därför blir Mattias Samuelsson aktuell igen, säger förbundskapten Mikael Hill.

I den trupp som redan har flera debutanter skrivs nu även Simon Berg till den skaran. Faluns back har imponerat både framåt och bakåt den här säsongen.

- Simon fanns med in i det sista när vi satte truppen. När det blev återbud på backsidan blev han högaktuell. Han har varit väldigt lovande i många år, sedan U19-landslagstiden och när han kom till Falun. Han spelar med pondus i försvar och anfall och börjar mer och mer närma sig en nivå där han är en komplett back, säger Hill.

Höllvikens Johannes Wilhelmsson, som i dagsläget leder Svenska Superligans poängliga, blev också inkallad när Albin Sjögren lämnade återbud.

- Johannes tillhör kategorin som får lite mer ansvar nu. Han har en bra säsong bakom sig och har producerat poäng i en rask takt. Han är väldigt avgörande för Höllviken, kanske en av de spelarna i ligan som enskilt betyder mest för sitt lag, säger Hill.

Se hela Sveriges trupp och läs mer om Finnkampen.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 11:55