Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Tre föreningar klara för Innebandy Flex

Sedan februari i år är Björn Adolfsson anställd på 50 % på Värmlands Innebandyförbund, där han arbetar med satsningen Innebandy Flex. Sedan dess har det hänt en hel del och flera värmländska föreningar är nu intresserade av att testa konceptet till hösten.

- Coronautbredningen har gjort att vi varit tvungna att lösa det mesta under våren via digitala träffar, där gensvaret varit mycket positivt från de föreningar som närvarat och där tre föreningar är helt klara att köra igång efter sommaren, säger Björn Adolfsson.

Innebandy Flex är ett pilotprojekt och vänder sig till en början till värmländska föreningar men vidare finns ambitionen att satsningen ska bli en del av en nationell modell inom innebandyrörelsen. Under hösten är målet att hjälpa minst åtta föreningar igång i ett praktiskt genomförande. Föreningarna som är klara är Hagfors IF Uddeholm, Karlstad IBF och Hertzöga BK. 

Under vårens digitala träffar har fokus varit att diskutera och reflektera kring hur idrottsrörelsen kan bli bättre på att inkludera fler och hur Innebandy Flex kan vara ett konkret verktyg i det arbetet.

Innebandy Flex togs fram i ett samarbete mellan Värmlands Innebandyförbund och RF/SISU Värmland och tack vare ekonomisk stöttning från Riksidrottsförbundets och Svenska Spels Framåtfonden kan konceptet nu testas i större skala.

Satsningen erbjuder innebandy som passar alla som idag står utanför innebandyn, men som skulle vilja testa på sina egna villkor. Flex skiljer sig från den ”traditionella” innebandyn genom förenklade regler och att man får träna och tävla mer på sina egna villkor. Den viktigaste regelförändringen är att du inte aktivt får ta bollen av någon annan. Däremot får du bryta passningar, störa och täcka av ytor. Det ger den ovana utövaren tid att ta emot, behandla och leverera bollen vidare i spelet, vilket skapar en större delaktighet.

- Det är viktigt att poängtera att Innebandy Flex inte är något prova-på-projekt eller en slussverksamhet till den verksamhet vi traditionellt bedriver. I den moderna föreningsverksamheten ser vi att Flex ska kunna vara en naturlig del, som erbjuds lika väl som att man har knatte- och barnverksamhet och junior- och seniorverksamhet, säger Björn Adolfsson.

Läs mer om Innebandy Flex här

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56