Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Tre årskullar i U19-damlandslagets trupp

En annorlunda säsong väntar U19-damlandslaget, med flera årskullar att testa och ett VM på hemmaplan i Uppsala. Nu är säsongens första trupp uttagen.

– Vi har en stark vinnarkultur i landslaget som vi vill spinna vidare på, säger förbundskapten Camilla Granelid.

U19-VM i IFU Arena i Uppsala skulle ha spelats i maj i år, men på grund av Covid-19 blev mästerskapet uppskjutet ett år. Nu är U19-damlandslaget inställt på att spela om VM-guldet på hemmaplan 5-9 maj 2021 i stället.

Det är årskullarna födda 2001/02 som ska spela U19-VM, men för att ge flera chansen i blågult är den nu uttagna truppen, till ett läger i just IFU Arena 3-6 september, födda 2001-2003.

– Vi ska följa den tänkta truppen som vi hade planerat att spela med i VM. Vi har ett år till att jobba med dem, vi kan stötta dem under hela säsongen. Men stommen nu och på Euro Floorball Tour i november kommer vara 02:or, eftersom det är deras primära landslagsår, säger förbundskapten Camilla Granelid och fortsätter:

– Vi använder även våra läger för att se över de 01:or som är spännande att ha koll på inför VM. Dessutom har vi också 03:or som är med för första gången. Det är spelare vi vill testa inför U19-VM 2022. De kommer att få en starkare grund att stå på med en längre landslagsresa.

22 spelare deltar på lägret i Uppsala i september. Säsongens första landskamper väntar i den prestigefyllda fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour 13-15 november – även det i IFU Arena.

– De landskamperna blir oerhört viktiga för oss, de är de enda vi har före U19-VM. Matcher mot Finland, Schweiz och Tjeckien är alltid de som ger oss mest, eftersom det är det tuffaste motståndet, säger Granelid.

Sveriges U19-damer jagar sitt fjärde raka VM-guld – och kan alltså ta det på hemmaplan i maj.

– Det är absolut målet. Vi har en stark vinnarkultur i landslaget som vi vill spinna vidare på och det är bara positivt att de aktuella spelarna får ett år till på sig att utvecklas. Vi vill lyfta guldpokalen i Uppsala, det är säsongens främsta mål, säger Granelid.

Truppen till lägret i Uppsala:

Målvakter
Stina Callerfjord, RIG Umeå IBF
Tove Elvin, Karlstad IBF

Utespelare
Cajsa Alm, RIG Umeå IBF

Lisa Bergström, Umeå Västra IF
Mathilda Ekenlinde, Nacka Wallenstam IBK
Maja Ekström, Malmö FBC
Saga Emtell, Hammarby IF IBF
Alexandra Güzel, Thorengruppen IBK
Linnéa Hammar, Västerås Rönnby IBK
Ellen Hansson, RIG Umeå IBF
Emma Heander, IBK Lund Elit
Nora Hedlund, Thorengruppen IBK
Moa Johansson, Thorengruppen IBK
Minna Karlsson, IBK Lund Elit
Tindra Karlsson, IBK Lund Elit
Hilma Liebgott, FBC Kalmarsund Ungdom
Thea Löfborg, RIG Umeå IBF
Mynta Persmark, IBK Lund Elit
Wilma Svedlund, IBF Falun Ungdom
Agnes Sälgström, IBF Borlänge
Lovisa Åström, IBF Falun
Nellie Öhgren, RIG Umeå IBF

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56