Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Tränarutbildningen Guldsteget färdig för i år: "Bidragande till båda VM-gulden"

Under ett års tid har sju motiverade tränare genomgått den första utbildningen av Guldsteget för tränare. En utbildning från Svensk Innebandy som är kopplad till den yttersta elit- och landslagsverksamheten inom Svensk Innebandy. Nu är årets utbildning klar och som avslutning presenterade deltagarna sina arbeten med VM-analyserna.
Den här gruppen har varit bidragande till båda VM-gulden och även till den långsiktiga utvecklingen inom landslagen och Svensk Innebandy", säger elit- och landslagschef Sofie Andersson.

Guldsteget för tränare erbjuds årligen till en liten grupp som vill utvecklas och verka nära dam- eller herrlandslaget. Det är ett ettårigt engagemang för tränare med ambitioner att verka på högsta nivå.

– Det är stort att starta en utbildning så nära kopplad till vår yttersta elitverksamhet. Att följa och bidra till landslagen över ett helt år - det tror jag faktiskt att vi är unika i att bjuda in till, sa Svensk Innebandys utbildningsansvarig Andrea Hjelmåker i samband med utbildningsstarten.

Nu är utbildningens första år avslutat och elit- och landslagschef Sofie Andersson är nöjd med resultatet av arbetet och de avslutande VM-analyserna* som gjorts efter de båda mästerskapen.

– Det har varit otroligt värdefullt att ha den här gruppen av kompetenta tränare i nära samarbete med våra seniorlandslag. De har varit bidragande till båda VM-gulden och även till den långsiktiga utvecklingen inom landslagen och Svensk Innebandy, säger elit- och landslagschefen Sofie Andersson och fortsätter: 

– Det har också varit värdefullt att lära känna dessa personer närmre, bidra till deras vidare utveckling och att de har fått en inblick i landslagsverksamheten. Det känns glädjande att vi har två av deltagarna som nu fortsätter i landslagsverksamheten.

De två tränarna som kommit in i landslagsverksamheten är Mårten Storm som är videocoach i U19-herrlandslaget och Emil Lindström som läktarcoach i herrlandslaget.  

– Det är jättekul såklart och jätteinispirerande för mig att ha kommit in staben. Jag tror ju inte att det här hade skett om det inte var för utbildningen, säger Emil Lindström som är nöjd med utbildningen:

– Själva utbildningen har varit ett sätt att lära känna tränarkollegor och knyta nya kontakter med andra. Sen att vi även fått vägledning och insyn i hur landslagen arbetar och styrs är ju verkligen otroligt intressant.

Under säsongen har Guldstegettränarna haft förbundskaptenerna i respektive landslag som handledare. Något som förbundskaptenen och Svensk Innebandys utvecklingsansvarige Niklas Nordén ser positivt på.

– Det har varit otroligt viktigt projekt. Deltagarna har fått utbildning om hur landslagsverksamheten fungerar men också fått vara delaktiga i viktiga diskussioner i allt från playbook till de mentala faktorerna i olika situationer. De har deltagit med stor kraft och har både bidragit i stort samtidigt som vi förhoppningsvis lärt dem en del också.

Om några veckor öppnar ansökan till nästa säsongs Guldsteget för tränare. Så håll utkik i Svensk Innebandys kanaler om du som tränare är intresserad att utvecklas på absolut högsta nivå.

Medverkande under guldsteget 2021/2022 var:
Damlandslaget: Mickael Fredriksson, Christoffer Suominen, Mårten Storm
Herrlandslaget: Alexander Brinkmann, Thomas Holmgren, Emil Lindström, Daniel Pålsson.

* VM-analyserna från respektive mästerskap kommer att publiceras på innebandy.se inom kort.

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-03-31, kl 14:22