Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Tobias Gustafsson utsedd till månadens atlet av World Games

Sveriges lagkapten Tobias Gustafsson hade en fantastisk december månad med både VM-guld och en All-Star Team-utmärkelse – och nu kryddas den ytterligare. Nu utses han till månadens atlet för december månad av The World Games.

I motiveringen till utmärkelsen skriver World Games: 

"Tobias Gustafsson var med i det svenska herrlandslaget när de vann sin nionde VM-titel i innebandy i Helsingfors, Finland i december 2021. Sverige slog de regerande mästarna och värdlandet, Finland, i en mycket tight finalmatch. Gustafsson togs även ut till VM:s All-Star Team som en av de bästa spelarna under evenemanget. Han gjorde totalt fyra mål, och gjorde det matchavgörande målet under finalen mot Finland. Mer än välförtjänt är han The World Games Athlete of December 2021!"

Som Månadens idrottare i World Games kommer Tobias Gustafsson att få ett The World Games Athlete of the Month-diplom samt en minnesgåva. Läs mer om utmärkelsen på World Games officiella hemsida här.

Sverige är ett av de åtta innebandylag som är kvalificerade till The World Games 2022 i amerikanska Birmingham, Alabama. Det återstår att se vilka 14 spelare som får representera Sveriges herrlandslag i juli 2022.

 

 

short_text    Publicerat av Martin Almroth 2022-01-10, kl 16:36