Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Thorengruppen är klara för final i Svenska Cupen

Som första lag blev Thorengruppen IBK under gårdagen klara för final i Svenska Cupen efter det att laget i semifinalserien besegrade Karlstad IBF. Finalen i Svenska Cupen spelas den 6 november i Gavlehovshallen, Gävle.

- Det känns jättebra. Ett av våra mål den här säsongen var att vinna Svenska Cupen, så det känns skönt att vi har tagit oss till final, säger Thorengruppens tränare Daniel Jernberg.

Thorengruppen har under sin resa i Svenska Cupen besegrat bland annat Falun och Dalen innan laget i semifinalserien ställdes mot Karlstad. Matcherna mot Karlstad vann Thorengruppen med siffrorna 10-0 och 11-3.

- Vi började med ett gruppspel här i Umeå där vi mötte allsvenska lag och vi mötte inga större hinder där. Sen fick vi åka och möta Falun på bortaplan och det var en lite oviss match för oss, vi hade många ordinarie spelare borta men jag tycker att vi gör en bra match utifrån våra förutsättningar. Och sen hade vi dubbelmötet mot Karlstad där siffrorna säger sitt så att säga. Det har varit en ganska solid och bra resa än så länge, säger Daniel Jernberg.

Att Thorengruppen nu har avancerat till final i Svenska Cupen ser Jernberg som ett kvitto på lagets starka start på säsongen 2020/21. 

- Det är ett kvitto på att vi har startat den här säsongen på ett väldigt bra sätt. Ett av våra delmål som vi har satt upp under den här säsongen var att försöka att vinna Svenska Cupen, det är något som vi verkligen siktar mot. Den här titeln vill vi ha, den är viktig för oss.

Vad talar för att ni går segrande ur finalen i Svenska Cupen den 6 november i Gavlehovshallen?

- Jag tycker att vi har ett fantastiskt bra lag där vi har många matchvinnare i truppen, vi står inte och faller med någon enstaka spelare. Vi gör en hel del mål också och jag hoppas att vi kan fortsätta göra det. Då blir det jobbigt oavsett vilket lag som vi får möta, avslutar Daniel Jernberg.

Biljettförsäljningen till finalen Svenska Cupen pågår för fullt. Var med när innebandyhistoria skrivs – missa inte chansen att säkra din biljett till Gavlehovshallen i Gävle redan idag och se finalen i Svenska Cupen på plats den 6 november.

Du hittar biljetterna till finalen i Svenska Cupen här!

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-10-27, kl 08:51