Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Sweden Floorball Youth Camp 2020 inställt

Det årliga ungdomslägret Sweden Floorball Youth Camp (SFYC), som skulle ha genomförts vecka 44, har på grund av Covid-19 ställts in. Ett förslag om lokala läger i distrikten och möjlighet till scouting inför uttagningen till Riksinnebandygymnasiet (RIG) kommer istället att erbjudas.

– Vi har fattat beslutet redan nu för att tillsammans med våra distrikt kunna skapa regionala alternativ för läger, samt förbereda så bra scoutingsmöjligheter som möjligt inför uttagningarna till Riksinnebandygymnasiet, säger Niklas Nordén, spelutvecklare på Svenska Innebandyförbundet.

På grund av spridningen av Covid-19 har Svenska Innebandyförbundet valt att ställa in Sweden Floorball YouthCamp hösten 2020. Målet är att återkomma med lägret 2021. Ett förslag om regionala möjligheter att arrangera lägret diskuteras fram med distrikten.

Den lokala versionen kommer att kallas Sweden Floorball Youth (SFY) och kommer att använda sig av ett gemensamt ramverk för vad lägret ska innehålla, med bland annat nationellt utbildade ledare. SFY kommer också baseras på respektive distrikts befintliga spelarutvecklingsverksamhet och kommer med andra ord att erbjuda olika upplägg beroende på vad varje distrikt har för möjligheter att genomföra lägret, vad gäller lägrets längd och vilka åldersgrupper som kan delta. Anmälan till lägren kommer ske vid olika tillfällen beroende på vilken tidpunkt distrikten väljer att arrangera SFY:n. Anmälan kommer att ske via det distrikt som spelaren tillhör.

– Eftersom SFYC är en viktig del av Riksinnebandygymnasiets scouting inför RIG-uttagningarna i januari känner Svenska Innebandyförbundet ett behov att erbjuda någon form av observationsmöjlighet kopplat till RIG. Det har lett fram till beslutet att genomföra ett RIG-scoutingläger för alla som söker till RIG. Lägret kommer att genomföras i flera tvådagarsindelningar, förmodligen under vecka 44 i Uppsala. Det blir alltså kortare tid för varje individ, men eftersom restriktionerna för gruppstorlek gäller maximeras antalet deltagare per dag och alla kommer därför att få samma observationsmöjlighet som på tidigare års SFYC-läger, säger Niklas Nordén.

Riksinnebandygymnasiet riktar sig till dig som vill göra en elitförberedande satsning på Innebandy samtidigt som du genomför seriösa gymnasiestudier. RIG söker dig som har hög innebandyfärdighet och -potential och är beredd att göra det hårda arbete som krävs för att ta dig mot seniorvärldstoppen. Ansökan till RIG öppnar i augusti.

Mer info om det lokala lägret SFY och det separata RIG-scoutinglägret kommer efter sommaren.

Läs mer om SFYC
Läs mer om RIG

short_text    Publicerat av Veronica Köhler 2020-10-06, kl 11:56