Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Sverige till VM-final

De svenska U19-damerna vann VM-semifinalen mot Tjeckien med 12-3. I lördagens final får man möta Finland.

Sverige fick en drömstart, då Emelie Wibron gjorde 1-0 redan efter 27 sekunder.

Ganska omgående fick dock Tjeckien ett power play. Sverige fick inte bort bollen och Adela Bocanova kunde trycka in 1-1.

Efter svenskt 2-1 fick Tjeckien ett nytt power play men den här gången resulterade det inte i något mål. Vid detta skede, ungefär 10 minuter in i matchen, var Tjeckien fortfarande med – men sedan tog Sverige över mer och mer.

Före matchen sa förbundskaptenen Marcus Holm att han inte alls var bekymrad över den svenska offensiven. Försvarsspelet däremot sattes inte på några prov varken mot Lettland eller Norge.

Ni visade sig anfallsspelet vara lika bra som tidigare. Dessutom visade Sverige upp en utmärkt defensiv.

– Vi täckte bort dem, konstaterade Holm efter matchen.

Tjeckien har flera forwards av kvalitet men gång på gång blev de stoppade av svenska försvarsspelare. Över lag var de svenska backarna alerta och bra på att sätta igång spelet snabbt. Jenny Gustafsson belönades med att bli utsedd till matchens lirare.

Förutom Tjeckiens första mål som kom i power play ska det sägas att det andra målet var billigt: ett ganska löst skott som Elin Jonsson tappade in mellan benen. I övrigt gjorde Jonsson en bra match och hade några välriktade utkast som startade bra anfall.

Andrea Gidlund kom in i stället för först Iza Rydfjäll och sedan Frida Norström i samma femma. I förstafemman ersattes Julia Persson av Michelle Rydin. Rydin har börjat alla matcherna på bänken men blev målskytt för tredje matchen i rad.

Cassandra Edberg har haft mest speltid av alla svenska spelare under turneringen och hon fick vila under matchens sista sju minuter.

– Tjeckien var ett perfekt motstånd för oss. Det var en enklare match än om vi hade fått möta Schweiz men ändå fick vi komma upp i tempo, sade förbundskaptenen Marcus Holm efter matchen.

Sverige hade fyra stycken tvåmålsskyttar: Cassandra Edberg, Hanna Lindgren, Michelle Rydin och Therese Karlsson.

Foto: Finlands Innebandyförbund

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55