Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19.

Läs mer

Sverige till final efter rysare

Precis som för två år sedan så blev det en tuff semifinal för Sverige mot Schweiz. Sverige vann till slut med 3-2 sedan Mattias Samuelsson avgjort.

2008 så vann Sverige över Schweiz i VM-semifinalen med 3-2 efter övertid. 2010 blev siffrorna desamma, men inom ordinarie tid.

Sverige tog ledningen med 1-0 i den första perioden efter att Rasmus Sundstedt gjort ett ryck på kanten och snyggt frispelat Magnus Svensson som direktsköt in ledningsmålet.

Schweiz kvittering kom i power play och gjordes av Simon Stucki. Calebsson hade därefter ett skott i insidan av stolpen, men det var likaläge efter första perioden.

- Schweiz är ett riktigt bra lag och vi fick inte spelarna att vara tillräckligt aggressiva. Vi var nog lite nervösa, säger scoutingansvarige Conny Svensson på presskonferensen efter matchen.

Schweiz hade flera chanser att ta ledningen i den andra perioden, bland annat genom ett friläge, men istället kunde Peter Fischerström servera en genomskärande passning till Mattias Helgesson som gav blågul 2-1-ledning.

"Jag tycker inte att vi höll oss till taktiken i hela matchen"

Conny Svensson, scoutingansvarig herrlandslaget

Mitt i den sista perioden fick Schweiz straff, men Patrik Jansson i det svenska målet, som gjorde en stormatch, räddade Mathias Hofbauers försök. Men under den efterföljande utvisningen kom kvitteringen efter ett backskott av Emanuel Antener. Då kändes Schweiz ordentligt på gång.

Men bara minuten efter 2-2-målet så kom Sveriges vinstmål, och det var vackert. Daniel Calebsson spelade in bollen framför mål och framstörtande backen Mattias Samuelsson slog in segermålet på volley. Schweiz tryckte på i slutet men Sverige kunde hålla undan.

- Jag tycker inte att vi höll oss till taktiken i hela matchen. Det blev mycket försvarsspel och Schweiz fick ha mycket boll, och det är inte så vi vill spela. Som jag påpekade, vi måste vara mer aggressiva, säger Svensson.

- Schweiz var riktigt bra och riktigt nära att vinna, detta måste vi ta lärdom av.

Sverige spelar VM-final mot Finland på lördagen klockan 15:00 svensk tid.

Matchfakta

Sverige - Schweiz 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Första perioden
1-0 (11:25) Magnus Svensson (Rasmus Sundstedt)

1-1 (17:44) Simon Stucki (Matthias Hofbauer)

Andra perioden
2-1 (35:53) Mattias Helgesson (Peter Fischerström)

Tredje perioden
2-2 (53:59) Emanuel Antener (Markus Gerber)

3-2 (55:01) Mattias Samuelsson (Daniel Calebsson)

Foto: Finska Innebandyförbundet

short_text    Publicerat av Caroline Hedelund 2020-10-06, kl 11:55