Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Sverige föll i VM-semifinalen mot Tjeckien - laddar om inför bronsmatchen

Sverige förlorade VM-semifinalen mot värdnationen Tjeckien under U19-VM i Brno. Detta efter att matchen tvingats till straffar där Tjeckien kunde ta hem segern.

- Det är jättesurt såklart, säger förbundskapten Markus Puskala.

Sverige öppnade målskyttet i VM-semifinalen mot Tjeckien innan Tjeckien kunde gå ifrån till en 4-1 ledning i den första perioden. Därefter kämpade Sverige sig ikapp till likaläge 4-4 under matchen men inget av lagen kunde avgöra under ordinarie tid eller under den förlängning som därefter skedde. Istället vann Tjeckien under den efterföljande straffläggningen och Sverige får ladda om inför en bronsmatch imorgon.

- Vi hamnar efter på grund av en förstaperiod med diverse olika omständigheter. Jag skulle behöva se video för att analysera den närmare, men därefter tycker jag att det är ganska mycket Sverige under de två sista perioderna. Vi kommer ikapp hela vägen och vi har ett antal chanser att avgöra, men när man hamnar i en lika situation och det blir straffar så är det väldigt mycket slump. Tyvärr tippar det över till deras fördel idag, säger förbundskapten Markus Puskala.

Direkt efter straffavgörandet så samlades Sverige i en ring ute på planen innan laget begav sig in mot omklädningsrummet, och beskedet från förbundskaptenen där var tydligt.

- Vi har jobbat för att ta det här hela vägen och sen spricker den bubblan. Så vi kollade varandra i ögonen och sa att vi är stolta över er och att vi ska försöka resa oss från det här för, hur konstigt det än låter, så är det en match imorgon som vi ska förbereda oss för och som vi ska vinna.

Men att Sverige kunde hämta ikapp ett tremålsunderläge mot Tjeckien visar annars prov på lagets styrka.

- Det är fantastiskt. Jag ska titta lite på matchen och analysera förstaperioden men det är klart att det är svårt att spela när man spelar halva matchen i boxplay, så är det, och vi gör det bra. Men det finns en gräns för våra killar och hur mycket de orkar kämpa på, så arbetsinsatsen är hundraprocent.

Klockan 13.00 imorgon väntar bronsmatch för Sveriges del och nu handlar det om att ladda om för blågult inför medaljmatchen som väntar.

- Först får vi försöka slicka såren jättesnabbt och kolla på den här matchen, kolla på vad som hände därute. Sen handlar det om att ta hand om kropparna och försöka ladda om inför den här matchen imorgon. Fast det låter brutalt så måste man se fram emot den matchen nu för vi har en match kvar att spela som är jätteviktig, avslutar Markus Puskala.

Foto: IFF/Matyáš Klápa

Matchfakta
Sverige-Tjeckien 4-5 e.str. (1-4,1-0, 2-0, 0-1)

Första perioden
1-0 (01.02) Melker Hemmingberg (Joel Ekström)
1-1 (05.59) Petr Majer (Tomas Hanak)
1-2 (12.53) Adam Hemerka (Martej Havlas)
1-3 (18.15) Martej Penicka (Simon Stransky)
1-4 (19.42) Filip Forman (Simon Stransky)

Andra perioden
2-4 (08.47) Emil Jacobsson (Hannes Nyström)

Tredje perioden
3-4 (07.00) Joel Ekström (Mattias Lövenfors)
4-4 (09.24) Mattias Lövenfors (Filip Erheden)

Avgörande straff
4-5 Matej Havlas

short_text    Publicerat av Ludvig Gustavsson 2021-08-28, kl 19:59