Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Svenskt domarpar debuterar i U19-VM

Svensk Innebandy har fler representanter på plats under U19-VM för herrar. Simon Broman och Martin Matti är två VM-debutanter som ska döma i turneringen.

Ni har tidigare dömt VM-kval för herrar men nu är det dags för er första VM-turnering. Hur går tankarna?

- Det ska ska bli jätteroligt.

Hur har ni arbetat för att komma med i VM?

- Vi har ett kontinuerligt arbete med att hela tiden bli bättre. Det är för oss en väldigt stor del i vad som gör domarskapet intressant och givande. Att bli uttagen att döma VM är ett tecken på att även andra uppskattar vår utveckling. Sen har vi hela tiden höga krav på oss själva gällande vår fysik, som nu verkligen kommer behövas med förhoppningsvis många matcher på kort tid.

Vad har ni för förväntningar kring mästerskapet och hur det kommer att vara?

- Vi har sedan uttagningen i somras, precis som alla andra, levt lite i en ovisshet om utvecklingen och vilka förutsättningar som kommer att gälla. Väl här när de nu är dags för avresa så har vi höga förväntningar på att det kommer komma många hungriga nationer som kommer ge allt för sitt land.

Vad är skillnaden på att döma internationellt och på hemmaplan?

- Med vår ringa erfarenheten internationellt har vi framförallt lagt märke till en skillnad i kommunikationen. Varken vi eller spelarna vi möter kommunicerar på sitt modersmål så ibland får man hitta nya vägar att kommunicera. Sen så är det givetvis mer svårscoutat så vi har utmaningar i våra förberedelser.

Vad blir den största utmaningen nu under VM?

- Det kommer att vara att anpassa oss till den innebandy som kommer att spelas i Brno. Det är inte en orimlig tanke att den inte kommer att se ut som den vi att vana vid hemma i SSL.

Vad är nästa mål för er?

- Vi kommer att fortsätta vilja utvecklas. Väl hemma efter VM har vi en ny spännande säsong att komma i gång med. Vi ser fram emot full fart direkt.

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-08-24, kl 08:12