Information, riktlinjer och rekommendationer avseende Covid-19

Läs mer

Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Svensk Innebandys övningsbank

En del av Svensk Innebandys utbildningsportal är Övningsbanken. Där kan du hitta, skapa och dela övningar med andra ledare i din förening.

- Verktyget är kanon dels för nya tränare som kanske inte vet hur de vill lägga upp allt eller inte har så många övningar men också för att jobba med sina kollegor och bygga upp en bank med övningar och träningspass, säger Svensk Innebandys Utbildningsansvariga Andrea Hjelmåker.

Svensk Innebandy lanserade inför säsongen 2018/19 en ny utbildningsportal i samarbete med SISU Idrottsböcker. En del av den utbildningsportalen är Övningsbanken.

- I övningsbanken hittar du Svenska Innebandyförbundets övningar som är skapade för respektive färg. Så går du grön utbildning får du alltså tillgång till gröna övningar. Men du kan också använda den till att skapa egna övningar och träningspass.

Som tränare får du möjlighet att skapa din egen samling av övningar och träningspass.

- Det är ett verktyg för varje tränare där ute att skapa övningar och träningspass direkt. Du kan både rita och lägga in klipp, om du till exempel har filmat övningar så kan du lägga in de i verktyget. Det gör man via uppladdning på YouTube och sen bäddas de in.

Övningsbanken ger möjlighet till samarbete inom föreningen.

- Det som är riktigt snyggt är att du kan dela övningar och träningspass med andra i din förening. Så tillsammans kan man skapa ett jättebibliotek som är bara för dig och ditt team.

Övningarna presenteras på flertalet olika sätt för att leda tränare och spelare i rätt riktning.

- Övningarna från Svenska Innebandyförbundet är uppritade på en innebandyplan, finns som inspelade filmer (vissa väntar på film på grund av rådande läge) och beskrivningar kring vad det är man ska göra, varför man gör övningen, organisation och anvisningar. Sen kan man lägga till frågor, enligt guided discovery, så spelarna får hitta egna lösningar till utmaningarna som kan dyka upp på planen.

Verktyget är tänkt att underlätta för tränare och uppmana till samverkan.

- Verktyget är kanon dels när man är helt ny som tränare och inte vet vad du ska göra men också just den delen att man kan jobba med sina kollegor och bygga upp en bank med övningar och träningspass.


För att komma åt Övningsbanken på Svensk Innebandys utbildningsportal registrerar du dig på Utbildningsportalen. Svensk Innebandys egna övningar som är kopplade till utbildningar kommer du åt när du går respektive utbildning.

Här hittar du Svensk Innebandys Utbildningsportal.
Här hittar du Svensk Innebandys Utbildningar.

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-02-27, kl 09:00