Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå en av Svensk Innebandys utbildningar

Klicka här

Svensk Innebandy tecknar TV-avtal med Discovery

Avtalet gäller för två säsonger och omfattar sändningar av matcher från Svenska Superligan och VM.

Discovery Networks Sweden kommer att sända minst 50 SSL-matcher per säsong (2018/19 och 2019/20) jämnt fördelat på dam- och herrsidan. Det blir minst 20 dam- och 20 herrmatcher från SSL med huvuddelen i Eurosport 1 (resten i kanal 9) samt fem slutspelsmatcher på damsidan och fem på herrsidan med huvuddelen i Kanal 9 (resten i Eurosport 1).


Dessutom går Sveriges samtliga matcher från herrarnas VM 2018 i tjeckiska huvudstaden Prag och damernas VM i schweiziska Neuchâtel 2019 i Kanal 9. Och VM- och SM-finalerna sänds i Kanal 5.  

- Det känns stimulerande med det här nya fräscha samarbetet som vi tror mycket på. Discovery har presenterat ett intressant upplägg och samtidigt visat ett engagemang och en hunger som vi är övertygade hjälper oss att ta nästa steg i vår synlighet, säger Göran Harnesk som är generalsekreterare på Svenska Innebandyförbundet.


Discovery Networks Sweden omfattar i Sverige bland annat Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Discovery Channel, Eurosport 1, Eurosport 2 och har en veckoräckvidd på drygt 4,2 miljoner tittare linjärt. Eurosport är Discovery Networks Swedens övergripande varumärke för sportinnehåll linjärt och digitalt kan du se alla innebandymatcher på onlineplattformen Eurosport Player.

- Vi ser en stor outnyttjad potential i svensk innebandy och vet att intresset ute i landet hela tiden växer. Att kunna stärka vår redan starka sportportfölj med lokalt vasst innehåll är otroligt roligt och att dessutom får göra det tillsammans med Svenska Innebandyförbundet känns spännande, säger Discovery Network och Eurosports sportchef Hanif Hosseini.

short_text    Publicerat av Anton Rosenblad 2020-10-06, kl 17:00