Köp streaming i Innebandyappen!

Klicka här

Gå Svensk Innebandys Fifty/fifty-utbildning

Klicka här

Svensk Innebandy lanserar statistikapp

Under senaste två åren har Svensk Innebandy tillsammans med Sportlin tagit fram en statistikapp, Floorball Analyzer, som kommer erbjudas samtliga seriespelande lag.

- Äntligen är vi framme med något som kommer främja Svensk Innebandy på lång sikt, säger Svensk Innebandys spelarutvecklingsansvarig Niklas Nordén.

Svensk Innebandy har sett ett ökat intresse från föreningar, lag, media med flera för att få fram statistik, efterfrågan är stor. Att kunna erbjuda ett verktyg för spelare, ledare och föreningar med möjlighet till fördjupad kunskap och analys är ett prioriterat område. Floorball Analyzer är en specialutvecklad app för innebandy som i realtid analyserar lagets statistik och matchdata.

- Äntligen är vi framme med något som kommer främja Svensk Innebandy på lång sikt. Ett statistikverktyg som är oerhört efterlängtat för många kommer bidra till utvecklingen av spelet på många sätt. Valda sanningar kommer vältas och nytänk kommer förhoppningsvis uppliva oss, säger Svensk Innebandys spelarutvecklingsansvarig Niklas Nordén.

Många delar av statistiken kommer att kunna synliggöras på hemsidan och förhoppningsvis även på sikt i Svensk Innebandys app.
Statistikappen har varit på remiss hos fem föreningar från SSL (herr och dam) till div 1. Appen har utvecklats efterhand som feedback inkommit ifrån både tränare samt personer som statistikfört.

Statistikappen kommer att användas för samtliga SSL-lag under säsongen 21/22 i enlighet med de nya seriekraven och i förlängningen även i alla förbundsserier.

Läs mer om Svensk Innebandys statistkapp här.
Här finns en introduktion, komma- igång-filmer, samt info om utbildningsmöjligheter/tillfällen, mm.

 

short_text    Publicerat av Lisa Eskils 2021-05-01, kl 11:03